GULLRUTA I ETNEFJELLENE 2019 (17)

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

8. juli kl. 08:00
14. juli
Fellestur, Fottur, Signaturtur, Gullruta, #Jubileum2018, Jubileum2018, Dntsjekkut, Etnefjellet, Etnefjellsturen
Haugesund Turistforening, Etne Turlag , Sauda Turlag , Stavanger Turistforening

GULLRUTA  fra Seljestad til Olalia er en 6 dagers tur, og overnatting underveis skjer på de flotte hyttene i Etne- og Saudafjellene. Turen går i et område som veksler mellom vakkert og spennende høgfjellsterreng og stier som svinger seg ned og opp gjennom bjørkelier.  Det er god utsikt under store deler av turen, mot nord viser Folgefonna seg i sin storhet. Underveis finner du badekulper med friskt rennende vann. På turen passeres Vaulo, vannet som forsyner Langfoss med store mengder vann! Turen avsluttes på populære Olalia Fjellstove.Turen passer for deg som liker å vandre i fjellet, og som har litt erfaring fra før.
Her kommer en beskrivelse av hele turruten:

Den brede fjellryggen fra Seljestad til Ølen inneholder mye spennende. Mange mener dette er Ryfylkeheiene i miniatyr! Sett nede fra hovedveien gjennom Åkrafjorden virker terrenget utilnærmelig med sine bratte fjellsider, men kommer du opp i høyden vil du oppleve at Etnefjellene byr på et variert og lettgått terreng, med saftige grønne fjelldaler og topper opp mot 1400 meter.

På flere av turene oppe i fjellet kan du glede deg over å vandre langs flotte vassdrag. Kombinasjonen nedbør og bratte fjellsider gir flere praktfulle fossefall, som heldigvis for det meste har gått klar kraftutbygging.

For den historisk interesserte fins flere gravrøyser fra vikingtiden som er verdt å kikke nærmere på. For eksempel er røysa 1 km nord for Sandvasshytta godt bevart. Minneplata ved vannet Vaulo mellom Simlebu og Sandvass forteller også at Etnefjellene rommer mye dramatisk historie. Stien som kommer opp til Blomstølen fra Etne og videre østover i fjellet, følger i stor grad den gamle driftevegen og pilgrimsleden til stavkirken i Røldal.

Dag 1: Seljestad – Simlebu 6 t

Dag 2: Simlebu – Sandvass 5 t

Dag 3: Sandvasshytta – Blomstølen, 2 t

Dag 4: Blomstølen – Storavassbu, 4-5 t

Dag 5: Storavassbu – Løkjelsvatnhytta, 6 t

Dag 6: Løkjelsvatnhytta – Olalia Fjellstove, 5 t

Beskrivelse av hele turen her.

Påmelding på nett innen 3. juli

Alder: voksne

Turen er krevende.

Datoer: Start fra Seljestad mandag 8. juli, avsluttes søndag 14. juli

Pris: 3 700 kr for medlemmer/4 400 for ikke medlemmer

Prisen inkluderer overnatting på alle hyttene, mat underveis, turledelse og administrasjon.

Turledere: Marit Solheim og Lotte Størksen fra Seljestad til Blomstølen, Jorunn Bringeland Berge og Merete Ree fra Blomstølen til Olalia.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i "Generelle vilkår for deltakelse på arrangerte turer, arrangementer eller kurs."

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

• Jorunn Bringeland Berge
  • Marit Solheim