Påsketur over Hardangervidda (400)

13. april kl. 07:00
Haugesund Turistforening, DNT ung Haugesund
Dette arrangementet er over!

Ungdomsgruppa til Haugesund Turistforening skal også i år gå over Hardangervidda i påsken. Dette er en perfekt start på påskeferien. Her får du oppleve Hardangervidda på sitt flotteste sammen med mange nye venner.

Vi tar buss opp til Dyranut lørdag i palmehelgen. Herfra går turen inn til Sandhaug, hvor det venter en varm hytte og god mat. Ellers utover kvelden og ettermiddag går tiden til å justere det som måtte trenges til neste dag, og kortspill og hygge på hytta.

Søndag går turen videre til Litlos. Nok en dag kommer vi til en betjent hytte der vi får servert nydelig mat. Her fyller vi opp proviantlagrene etter en lang dag ute, slik at vi er klar til de to siste etappene.

Neste etappe går mandagen til Hellevassbu, turens eneste selvbetjente hytte. Her ordner vi oss mat selv. Av erfaring pleier det mandag i påsken, være trangt om plassen på denne hytta. Men turfolk er alltid hyggelige, og når så mange hyggelige folk er samlet, er det jo nødt til å bli bra!

Siste dagen går vi fra Hellevassbu til Haukeliseter, som er mål for denne turen. Herfra takker vi for oss og forsvinner i biler og busser den veien vi skal. Vi legger opp til å treffe på Haukeliekspressen slik at de som skal til Haugesund tar denne hjem. Det kan være lurt og vente med å kjøpe bussbillett til vi er på bussen. Vinterstid på Hardangervidda kan by på mye forskjellig vær, slik at det er ikke 100% sikkert at vi kommer til Haukeliseter. For noen år siden tok vi en alternativ rute ned til Valldalen på grunn av dårlig vær tidlig på turen.

Med på turen er det erfarne turledere som passer godt på dere.

Noe turerfaring kreves på denne turen. Turen har til dels lange dagsetapper og været er uforutsigbart, men du vil uansett få en opplevelse ut av en annen verden! Sørg for å ha prøvd utstyret før du legger ut på tur. På denne måten slipper vi å måtte fikse for mye underveis. Det kan også være lurt å ha prøvd å gå på skiene med sekken du beregner å ha med på tur. Det er stor forskjell på å gå med og uten sekk på ski. Fjellski med stålkanter anbefales, men ta gjerne kontakt om dere lurer på noe i forhold til utstyr.

Aldersgrense: fra 10. klasse og t.o.m 26 år

Pris:

Medlem 1 900 kr

Ikke-medlem 2 300 kr

Prisen dekker: Transport til Dyranut, overnatting, mat på alle hyttene (husk niste første dag), turledelse og administrasjon.

Bli medlem: som medlem får du medlemspris på alle våre turer hele året. BLI MEDLEM

Informasjonsmøte: tidspunkt kommer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Generelle vilkår for deltakelse på arrangerte turer, arrangementer eller kurs."

Lik oss på Facebook om du ønsker å få med deg alle våre events. HT ung

Turledere

Elisabeth Solvi Nordstrøm, 962 33 689