Bjørndalstraversen (206)

Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Folgefonna (se kart)

Bjørndalstraversen i Rosendalsfjella

Det blir reise inn til Rosendal fredag ettermiddag.

Ein klassikar for dei som likar bratt terreng med fantastisk utsikt. Detta er i utgangspunktet ein fottur, men enkelte parti i sjølve traversen rekes som klatring grad 3 (klyving), og turen passar ikkje for dei som har høgdeskrekk. Det tas med tau for sikring viss nokon føler behov for detta.

Vi startar turen 08:00 frå parkering i Muradalen bak Baroniet (ved Hattebergselva). Deltakarar velger sjølv å møta her, eller å ligga i telt ved holmen i Dimmelsvik fra kvelden før (anbefales). Det står tilgjengelig grill på holmen, og her er det bare å fyra opp :-)

Detta er ein lang og tung tur og det organiserast dermed ikkje tur på søndag. Det er opp til den enkelte om ein reiser heim laurdag kveld, eller ligger over til søndag for evt ny tur på eigen hand.

Bjørndalstraversen er ein tur som er meget væravhengig, og meldes det regn/tåka vil tur avlysast pga sikkerhet.

I år går vi ein ny variant av Bjørndalstraversen tur-retur. Turen starter som vanleg frå Muradalen, opp Reppabekken, vidare til Andersfjellet og deretter sjølve traversen. Men i år blir retur via Bjørndalstraversen til Bjørndalstindane, der vi fortsetter mot Laurdalstind. Frå Laurdalstind går vi ned i Vesle Laurdalen og vidare ned i Muradalen til bilane.

Alle må ha med:

- hjelm (klatrehjelm/sykkelhjelm) i tilfelle steinsprang i enkelte parti

- klatresele (kan låna på turistforeninga - organiseres evt av turkoordinator)

- ekstra vatn då det ikkje er mogleg for påfylling av vann like før/på/og like etter traseen, ca 5-6 timar av turen (har sjølv med ein drikkesekk som tar 2,5 – 3 liter, som fylles heilt opp ved kryssing av elv ca 1 time før traseen)

- ekstra kler, då vi går mykje i 1200-1400 moh like ved folgefonna (det kan bli kjølig sjølv med fint ver).

Pris:

Medlem i DNT / ikke medlem: 200 kr/ 350 kr

Prisen dekker:
Turledelse og administrasjon.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Kjetil Kvåle tlf. 909 80 529, Bendikte Street tlf. 975 37 779

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Bjørndalstraversen (206)

Bjørndalstraversen i Rosendalsfjella MERK: Turen er flyttet fra 6 - 7 juni til 4 - 5 september grunnet mye snø i juni. Det blir reise inn til Rosendal fredag ettermiddag.  ...

• Kjetil Kvåle
  • Aslaug Bendikte Street