Hardangervidda vest - Hadlaskar - Torehytten - Stavali - Kinsarvik (063)

30. juli kl. 08:00
2. august
Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Hårteigen, Torehytten, Hytteovernatting, Vestvidda, Stavali, Hadlaskard
Hardangervidda (se kart)

Hardangervidda vest - Hadlaskar - Torehytten - Stavali – Kinsarvik

Dag 1: Hjølmo - Hadlaskard

Avgang Flotmyr Haugesund kl 09:00. Vi kjører til Eidfjord og tar av inn til Hjølmodalen, og opp hårnålsvingene til parkeringsplassen. Det er lett å gå innover Veigdalen, vi går forbi Hedlo og videre til Hadlaskard 950 moh for overnatting. Turens flateste etappe da vi kjører opp det meste av høydemeterne. Etappen er ca 16 km/6-7 timer.

Dag 2: Hadlaskad - Torehytten

Setter vi turen mot videre mot Torehytten som ligger på 1320 moh, stien tar oss helt inn til Hårteigen som er 1690 moh, og det er ikke lange turen opp på toppen. Men den eneste veien opp går gjennom et skar og dersom det er stemning for at vi tar turen oppom mens vi allerede er så nære så vil det bli anledning til det. I dag kommer turens bratteste etappe vi skal opp 1400 høydemeter. Etappen er ca 14 km/5-6 timer.

Dag 3: Torehytten – Stavali

Turens lengste etappe i kilometer får vi dag, men vi går stort sett nedover. Stavali som ligger på 1024 moh er en betjent hytte så her er det muligheter for rømmegrøt og spekemat og frokost (inngår ikke i turens fellesmat) om en ønsker det. Etappen er ca 22 km / 7 timer.

Dag 4: Stavali – Kinsarvik

I dag skal vi ned tusen høyde meter fra Stavali turisthytte gjennom Vierdalen og ned Reinsbrekkene til vakre Husedalen med sine mange fossefall. Reinsbrekkene er den mest krevende delen av etappen med noen bratte svaberg. Her kan det være glatte partier hvis vi får nedbør, så vi må regne med at det kan gå noe ekstra tid her for å komme seg trygt ned. Vel nede setter vi kursen hjemover. Etappen er på ca 12 km/5 timer.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 1700 kr/ 2650 kr.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Inger Åmodt 41246058 og Ivan Hauge

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Hardangervidda vest - Hadlaskar - Torehytten - Stavali - Kinsarvik (063)

Hardangervidda vest - Hadlaskar - Torehytten - Stavali – Kinsarvik Beskrevet som den «fineste turen på vestvidda» fra Eidfjord, forbi Hårteigen og ned til Kinsarvik. Dag 1: Hjølmo - Hadlaskard ...

• Ivan Hauge
  • Inger Åmodt