Topptur til Bakkanosi i Jordalen (204)

30. mai kl. 08:00
31. mai
Ekstra krevende
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Helgetur, Topptur, Telttur
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

SPEKTAKULÆR TOPP TUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING.

Ankommer Jordalen i 12 tiden, hvor vi parkerer noen biler. Resten av bilene kjører vi til starten av Rimstigturen (andre enden). Turen starter ved Jordalen. Her går vi den storslåtte Bakkanosi. Bakkanosi ligger på 1398 moh og byr på spektakulær utsikt over Nærøyfjorden.

Du går på traktorvei det første stykket og etter ca. 2 km kommer du til Slettedalsstølen - som er stølen til Jordølene. Du er då kommen på ca. 860 moh. Videre går du i relativt flatt terreng innover Slettedalen, ca. 3 km. Stien går ganske nær elven og er relativt tydelig det meste av vegen. Inst i dalen er det knappe 300 m stigning opp til Lyngsskardet. Der fra er det vandring i steinur opp ca. 100 høydemeter. Det er godt varda slik at du lett finn retninga til Bakkanosi. For å få med deg den mest stor slåtte utsikten, må du ga ca. 100 m fram på kanten.

Etter en god lunsj med panorama utsikt fortsetter vi til basecamp, som ligger ved siste stopp, Rimstigen. Vi går deretter tilbake, og kommer ned med Bakka hvor vi har parkert.

Etter endt tur kjører vi til Jordalen og henter resten av bilene. Her er det mulig å ta seg et forfriskende bad i en liten kulp.

Denne turen anbefales for de med gode knær. Vi skal ned svært bratte partier, og det kreves at en er i god fysisk form.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 200 kr/ 350 kr. Prisen dekker turledelse og administrasjon

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Vilde Andrea Knutsen og Bendikte Street tlf 97537779 eller bendikte.street@gmail.com

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Topptur til Bakkanosi i Jordalen (204)

SPEKTAKULÆR TOPP TUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING. Oppmøte lørdagsmorgen ved Flotmyr kl 08:00. Kjører i felles biler. Ca 4 timer kjøretur til Jordalen. Ankommer Jordalen i 12 tiden, hvor vi parkerer noen ...

• Vilde Andrea Knutsen
  • Aslaug Bendikte Street