Topptur til Bakkanosi i Jordalen (204)

30. mai kl. 08:00
31. mai
Ekstra krevende
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Helgetur, Topptur, Telttur
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

SPEKTAKULÆR TOPP TUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING.

Turen til Bakkenosi gjennomføres med endringer.

Turen starter og ender i  JORDALEN. Starttidspunkt kommer seinere.

Det er for tiden masse snø i fjellet og denne turen blir en skitur.

For at turen skal bli gjennomført etter smittevernsregler må alle ha med sitt eget telt og alt utstyr for en overnatting.

Det vil ikke bli noe felles utsyr eller mat. Det er også viktig å følge regelen om å holde minst 1 meters avstand.

Alle må kjøre egne biler til startpunktet på turen. Familiemedlemmer kan kjøre i felles bil. Kjøreturen tar ca 4 timer.

Turen starter ved Jordalen. Her går vi den storslåtte Bakkanosi. Bakkanosi ligger på 1398 moh og byr på spektakulær utsikt over Nærøyfjorden.

Du går på traktorvei det første stykket og etter ca. 2 km kommer du til Slettedalsstølen - som er stølen til Jordølene. Du er da kommet på ca. 860 moh. Videre går du i relativt flatt terreng innover Slettedalen, ca. 3 km. Stien går ganske nær elven og er relativt tydelig det meste av vegen. Innerst i dalen er det knappe 300 m stigning opp til Lyngsskardet. Derfra går turen videre til Bakkanosi.

Etter en god lunsj med panoramautsikt går vi tilbake til teltleiren.

Denne turen anbefales for de med gode knær. Vi skal ned svært bratte partier, og det kreves at en er i god fysisk form.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 200 kr/ 350 kr. Prisen dekker turledelse og administrasjon

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Vilde Andrea Knutsen og Bendikte Street tlf 97537779 eller bendikte.street@gmail.com

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Topptur til Bakkanosi i Jordalen (204)

SPEKTAKULÆR TOPP TUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING. Turen til Bakkenosi gjennomføres med endringer. Turen starter og ender i  JORDALEN. Starttidspunkt kommer seinere. Det er for tiden masse snø i ...

• Aslaug Bendikte Street
  • Vilde Andrea Knutsen