Via Ferrata Fjæra og Simlebu (214)

26. september kl. 08:00
Fjellsportinteresserte
Fellestur, Klatretur, Fottur, Fjellsport, Aktivitet Klatring, Turkatalog2020
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Etne- og Saudafjellene (se kart)

Vil du teste høydeskrekken i Kyrkjeveggen i Fjæra?

Vi klatrer Norges kanskje tøffeste Via Ferrata som ligger i Fjæra i enden av Åkrafjorden. Klatreturen er på ca 900 m. Etter klatreturen går vi til Simlebu for overnatting. Her lager vi et godt måltid i fellesskap, og slapper av i hyggelig selskap.

På klatreturen har vi med oss erfarne klatrere som viser vei. Turen tar ca, 5 - 7 timer (inkl. pauser).  Når vi kommer opp går vi turen ned igjen til fots, hvor vi så starter turen videre til Simlebu for overnatting.

Oppmøtested: Rutebilstasjonen Flotmyr i Haugesund lørdag 26. september
Oppmøtetidspunkt: 07.00.
Avreise: 07.15.
Vi ankommer Fjæra 08.30 og registrerer oss ved Åkrafjorden Nature. Her får vi utstyr og informasjon om klatreturen. Deretter begynner turen opp langs Kyrkjeveggen.

Priser:
Medlem 1 700 kr, ikke medlem 2 000 kr. Prisen inkluderer Via Ferrata, overnatting, mat og turledelse.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Kjetil Kvåle og Roald Bø

Pakkeliste:

1 liten sekk til Via Ferrataen turen hvor det er viktig å ha med ekstra varme klær (ull), vindjakke, matpakke + 1,5 liter drikke.

1 større sekk til overnatting på Simlebu, hvor du pakker med lakenpose og ekstra skift.

Felles kjøring:

Kjetil Kvåle og Roald Bø

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Via Ferrata Fjæra og Simlebu (214)

Høytsvevende og luftig tur opp Via Ferrata Kyrkjeveggen med overnatting på Simlebu. Vil du teste høydeskrekken i Kyrkjeveggen i Fjæra? Vi klatrer Norges kanskje tøffeste Via Ferrata som ligger i ...

• Roald Bø
  • Kjetil Kvåle