Fotokurs på Olalia (072)

3. oktober kl. 10:00
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Olalia
Etne- og Saudafjellene (se kart)

FOTOKURS MED OVERNATTING PÅ OLALIA

Lørdag 3. til søndag 4. oktober 2020

Har du lyst til å:

• ta bedre bilder?
  • vite at du kjenner til de viktigste fotoprinsippene som skaper kreative bilder?
  • få kontroll på kameraets knapper og innstillinger?

Da er dette kurset noe for deg.

Lørdagen fokuserer vi på de kreative fotoprinsippene slik at du kan utvikle fotoblikket ditt og forstå hva det er som gjør at et bilde blir bra. Søndagen vil du få teknisk opplæring slik at du blir trygg på knapper og innstillinger og kan utnytte kameraet ditt på en god måte. Du trenger derfor et kamera du kan gjøre manuelle innstillinger på. Det kan være speilrefleks, speilløst systemkamera, hybridkamera eller kompaktkamera som har manuelle innstillinger.

Dag 1 (kl 10 -17 ): Opplæring i de kreative fotoprinsippene.

• Lær viktige fotoprinsipper som enkelt forbedrer kvaliteten på bildene du tar.
  • Få mest mulig ut av motivet du har foran deg på en kreativ måte.
  • Du vil lære om temaer som lys, avstand til motivet, makro, perspektiv, komposisjon med mer.
  • Det blir en blanding av teori og praksis hele dagen.

Om kvelden blir det sosialt samvær og god middag.

Dag 2  (kl 10-17): Opplæring i grunnleggende tekniske innstillinger.

• I løpet av denne dagen vil du få kontroll på de viktigste innstillingene du må beherske på kameraet.
  • Du vil lære om megapixler, filtyper, hvitbalanse, fokusering og lysmåling.
  • Du får god kunnskap om eksponering som betyr opplæring i iso, blender og lukker.
  • Det blir en blanding av teori og praksis hele dagen.

DU KAN GLEDE DEG TIL SPENNENDE, LÆRERIKE, KREATIVE OG LEKFULLE DAGER MED KAMERA, PÅ KURSET OG ETTER KURSET.

Deltakere ankommer Olalia lørdags morgen, i god tid før kursstart kl.10.00 og reiser hjem etter kursklutt kl. 17.00 på søndag.
Priser: Medlem DNT/ikke medlem: 3 800,-/4 400,-

Prisen inkluderer fotokurs, overnatting, mat, turledelse og administrasjon.

Husk varme og gode klær til fotografering utendørs

KURSLEDERE:
TOVE VIRATA BRÅTHEN OG IDA KRISTIN VOLLUM FRA VESTFOTO

Tove og Ida har holdt fotokurs siden våren 2012, hovedsakelig på Vestlandet, og fra sommeren 2015 også i Lofoten.

Tove har drevet Vestfoto siden 1998. Hun har hatt mange fotoutstillinger, utgitt postkort, kalendere, CD-romer og en rekke lokale bøker. Den første boka kom i 2006 – Haugalandet tegnet med lys. Etterhvert har det blitt bøker om Skudeneshavn, Ryvarden, Karmøy, Haugesund og Nordsjøvegen. Høsten 2017 ble boka “Fasetter av sorg ” lansert.

Ida er fotograf og har bidratt med bilder i alle Vestfotos bokprosjekter. Sin fotografutdannelse har hun fra Bilder Nordic i Oslo. Hun har hatt en rekke utstillinger.

REFERANSER FRA TIDLIGERE KURSDELTAKERE:

“Takk for en trivelig helg på Ryvarden. Spennende kurs hvor jeg fikk innføring i de muligheter som ligger i kamera. Særs fin balanse mellom teori og oppgaver, “stein for stein”. Makalaust!”
Gunvald Østhus

“Tusen takk for et kjempeflott og inspirerende kurs. Jeg likte veldig godt at det var så veldig variert med teori og praksis, og det hørte jeg at de andre også kommenterte underveis. Så her har dere virkelig kommet frem til en formel som fungerer flott 🙂 Og så var det jo så perfekt på Ryvarden. Med det været og omgivelsene ble det hele bare helt perfekt :-)”
Ragnhild Aarø

Tusen takk for en på alle måter vellykket fotohelg.  F.eks. fikk jeg endelig svar på hva lysmåling er, og enkeltpunkt-autofokusfunksjon er jo bare helt genial.”
Aud Konglevoll

Fotokurs på Olalia (072)

FOTOKURS MED OVERNATTING PÅ OLALIA Lørdag 3. til søndag 4. oktober 2020   Har du lyst til å: ta bedre bilder?  vite at du kjenner til de viktigste fotoprinsippene som skaper ...

• Vestfoto v/ Tove Virata Bråthen