Landsmøtetur nr 2. Hele Gullruta - 6 dager kort

11. juni kl. 14:00
Fellestur, Fottur, Landsmøte
Haugesund Turistforening, Den Norske Turistforening
Etne- og Saudafjellene (se kart)
2020-2

Vi samles ved E-134 ved busstoppet for Haukeliekspressen på Skrumme, ved østre inngangen til tunnelen ved Rullestad, hvor vi kjører gamlevegen til stistart. Først på veg/traktorveg, så på T-merket sti til Simlebu for overnatting. Her slår vi oss sammen med de som startet tidligere på dagen fra Vintertun. Turkoordinatorer følger turen.

Neste dag går turen i vakkert, variert og kupert terreng, typisk for indre Vestlandet. Vi har Folgefonna i syne mot nord. Ved Vaulavatn passerer vi området der Norske motstandsstyrker lå skjult under siste krig. Dette er også et område hvor villreinen beiter. Hovedstien er T-merket mellom Simlebu og Sandvasshytta. Ca 5 timer gangtid. Overnatting dag 2 på Sandvasshytta. Kanskje kommer det til nye turdeltakere om kvelden, som blir med oss på resten av turen. Disse er påmeldt på tur nr 3.

Dag 3 går fra Sandvasshytta via Blomstølen th (ca 2 timer) til Storavassbu (ca 4,5 t) for overnatting. Totalt ca 6,5 time.  Vi følger først T-merket sti, siden på umerket. Noe bratt terreng over Naglane, men vakkert, frem til Storavassbu. Det er også T-merket sti hele vegen mellom hyttene for de som vil følge den. Underveis kan vi kanskje få en dusj under "brudesløret". Kanskje kommer det til nye turdeltakere denne kvelden også. Disse blir med oss på resten av turen, og er påmeldt på tur nr 4.

Dag 4 går fra Storavassbu til Løkjelsvatnhytta, for ny overnatting. (ca 6 timers gange) Dette strekket er småkupert langs vann og bekker, i dalføre og skråli. Herlig terreng med både snaufjell og bjørkeskog. Det er storslått utsikt ned mot Stordalen om en går frem i skaret ved Flåtevatnet. Det er også mulig å få en kveldstur fra Løkjelsvatnhytta til Nibbene like ved hytta. Løkjelsvatn er oppdemmet, og noe nedtappet for tiden på grunn av arbeid med ny og mer effektiv kraftstasjon. Kanskje kommer det til nye turdeltakere om kvelden, som blir med oss på resten av turen. Disse er påmeldt på tur nr 5.

Dag 5 går turen videre til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Vi starter på snaufjell og svaberg, og går nedover til bjørkeskogen møter oss like før Olalia. Stien snor seg mellom en mengde vann, stedvis og på anleggsvei. Det er mye ørret i vannene, men det kreves fiskekort. Kanskje kommer det til nye turdeltakere denne kvelden også, om noen kun vil se og oppleve vår flotte hytte Olalia Fjellstove. Disse blir med oss på resten av turen, og er påmeldt på tur nr 6.

Siste dag er det er kort tur på sti, traktorveg og veg til Oppheim (ca 2 timer) Herfra tar vi rutebuss til Haugesund og Landsmøte 2020.

Pris: Oppgjør via hyttebetalingsapp på hver hytte.

Landsmøtetur nr 2. Hele Gullruta - 6 dager kort