Landsmøtetur nr 3. Del av Gullruta - 5 dager

11. juni kl. 14:00
Fellestur, Fottur, Landsmøte
Haugesund Turistforening, Den Norske Turistforening
Etne- og Saudafjellene (se kart)
2020-3

Vi samles ved E-134 ved busstoppet for Haukeliekspressen på Skålnes øst for tunnelen ved Markhus kl 17:30, og blir kjørt i bil til stistart. Først på veg/traktorveg, så på T-merket sti til Sandvasshytta for overnatting.  Her slår vi oss sammen med de som startet tidligere på dagen fra Vintertun. Turkoordinatorer følger turen.

Turen går turen i tildels bratt, vakkert og variert terreng som er typisk for indre Vestlandet. Vi har Folgefonna og Åkrafjorden i ryggen, mot nord. Ca 3,5 - 4 timer gangtid. Overnatting på Sandvasshytta. Her møter vi turdeltakere som startet dagen før.

Neste dag går vi fra Sandvasshytta via Blomstølen (ca 2 timer) til Storavassbu (ca 4,5 t) for overnatting. Totalt ca 6,5 timer.  Vi følger først T-merket sti, siden på umerket. Noe bratt terreng over Naglane, men vakkert, frem til Storavass. Det er også T-merket sti hele vegen mellom hyttene for de som vil følge den. Underveis kan vi kanskje få en dusj under "brudesløret". Kanskje kommer det til nye turdeltakere denne kvelden også. Disse blir med oss på resten av turen, og er påmeldt på tur nr 4.

Dag 4 går fra Storavassbu til Løkjelsvatnhytta, for ny overnatting. (ca 6 timers gange) Dette strekket er småkupert langs vann og bekker, i dalføre og skråli. Herlig terreng med både snaufjell og bjørkeskog. Det er storslått utsikt ned mot Stordalen om en går frem i skaret ved Flåtevatnet. Det er også mulig å få en kveldstur fra Løkjelsvatnhytta til Nibbene like ved hytta. Løkjelsvatn er oppdemmet, og noe nedtappet for tiden på grunn av arbeid med ny og mer effektiv kraftstasjon. Kanskje kommer det til nye turdeltakere om kvelden, som blir med oss på resten av turen. Disse er påmeldt på tur nr 5.

Dag 5 går turen videre til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Vi starter på snaufjell og svaberg, og går nedover til bjørkeskogen møter oss like før Olalia. Stien snor seg mellom en mengde vann, stedvis og på anleggsvei. Det er mye ørret i vannene, men det kreves fiskekort. Kanskje kommer det til nye turdeltakere denne kvelden også, om noen kun vil se og oppleve vår flotte hytte Olalia Fjellstove. Disse blir med oss på resten av turen, og er påmeldt på tur nr 6.

Siste dag er det er kort tur på sti, traktorveg og veg til Oppheim (ca 2 timer) Herfra tar vi rutebuss til Haugesund og Landsmøte 2020.

Pris: Oppgjør via hyttebetalingsapp på hver hytte.

Landsmøtetur nr 3. Del av Gullruta - 5 dager