Aktivitetslederkurs

14. mars kl. 10:00 - 13:00
Kurs, Turlederkurs, Aktivitetslederkurs
Dette arrangementet er over!

AVLYST!

Skal du lede turer for Barnas Turlag i år? Eller ønsker du å få tips og inspirasjon til leker, aktiviteter og turaktiviteter for barn? Da er «Aktivitetslederkurset» noe for deg.

Om kurset

DNT aktivitetslederkurs er et praktisk kurs med aktiviteter rettet mot barn og friluftsliv. Aktivitetslederkurset er et selvstendig kurs for alle som ønsker påfyll og inspirasjon til sitt engasjement i DNT eller Barnas Turlag.

Kursholdere er Merete Ree og Lotte Størksen. Merete har i mange år vært turleder i Barnas Turlag, og jobber til daglig i barnehage der de har fokus på å være ute. Lotte jobber i Haugesund Turistforening og har fokus på aktivitet for barn og unge

Opptakskrav:

Fullført ambassadørkurs og medlem i DNT. Hovedmålgruppen for kurset er personer som allerede er aktive i DNT/ Barnas Turlag, evt. personer som ønsker å bidra fremover. Det er satt opp Ambassadørkurs 11. mars.

Se oversikt over ambassadørkurs og andre turlederkurs her.

Kurset er gratis.

Mål med kurset:

Etter endt kurs skal deltagerne ha:

• lært seg et utvalg egnede aktiviteter med og for barn
  • kunnskap om aktivitetslederens ansvar og oppgaver
  • kunnskap om hvordan man skaper trivsel og turglede for barn
  • kunnskap om voksenrollen
  • grunnleggende kunnskap om etablering av gode samlingssteder

Tidspunkt: Kl. 10.00- 13.00.

Oppmøte: Friluftshuset i Djupadalen

Instruktører: Merete Ree og Lotte Størksen

Adkomst:

Bil: Kjør til parkeringsplassen ved Eivindsvatnet. Følg grusvegen til enden på Eivindsvatnet. Der følger du vegen opp til venstre, til du kommer til Friluftshuset og Gapahuken. Det tar ca 10 å gå fra parkeringsplassen.

Det er også busstopp ved parkeringsplassen

Ha med:

• Klær til å bevege deg og være ute i (hele kurset foregår utendørs)
  • Matpakke og drikkeflaske
  • Notatbok

Anbefalt litteratur: Kan kjøpes på HT-huset eller etter endt kurs.

• Lek og lær, aktivitetsbok fra DNT

DNTs turlederutdanning

Vi oppfordrer alle til å ta «Grunnleggende Turlederkurs» for en bredere kompetanse innen turledelse.

• Merete Ree
  • Lotte Størksen