Haukaberg - Ravnafjell - Holmavatn

Voksne, Seniorer
Fellestur, Fottur, Fjelltur
Haugalandet (se kart)

Me følger vegen til vannverket, forbi renseanlegget. Litt bratt i starten, før me passerar Pausehola, som er rasteplass for barn. Videre mot Haukaberg - her er det nokre våte partier, men ein del klopper er lagt ut. Frå Haukaberg har ein god utsikt over Skjoldabygda.

Så snur me mot nord over fjellryggen retning Ravnafjell. Her har me heile vegen fin utsikt mot gardane nord i bygda, mot Sveio, vestover til havet og nordover Ålfjorden.

Ei stund før Ravnafjell kjem me inn på ruta til Skjold på Tvers. Litt bratt siste stigninga opp til Ravnafjell. Her er det greit å ta ein pause og nyte utsikten.

Turen videre går nordover berg og litt våte områder. Etter hvert kjem ein inn på vegen til vannverket att. Her tek ein til venstre og følger vegen til Holmavatn og passerer Trolltjørn på veg dit.

Så går turen tilbake på vannverksvegen og passerer Stemmetjørn, som er hovudvasskjelda til Skjold. Alle desse tre vatna er ein del av vassforsyninga til Skjold. Me følgjer vegen ned til parkeringsplassen.

Turfakta: Lengde ca 7 km. Varighet ca. 3 timar

Turleiarer:

Erling Haraldseid (tlf 90757219) og Line Bungum (tlf 45393225)

Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Haukaberg - Ravnafjell - Holmavatn

Oppmøte kl 17.00 på parkeringsplassen like forbi Skjold prestegard (ta av E134 mellom tunellene i Skjold). Me følger vegen til vannverket, forbi renseanlegget. Litt bratt i starten, før me passerar Pausehola, som er ...

• Erling Haraldseid
  • Line Silde Bungum