Storefjellnibba 509 m - Skjoldastraumen

Fellestur

Dato
13. juni kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Haugesund Turistforening
Dette arrangementet er over!

Oppmøte ved ny parkering ved Aksdal kl 09.30. Det er nå mulighet for samkjøring, og vi ønsker å redusere antall biler ved startstedet. Ta gjerne med munnbind.

Vær obs på at denne turen er bratt og krvende, spesielt starten av turen. Turen er også en godværstur og blir avlyst om været ikke er bra.

Turen har flere traseer. Denne gang velger vi traseen mot toppen fra vest. Kortest og brattest.

Stien er merket med oransje rundinger på trærne oppover. Vi går først noen hundre meter parallelt med veien tilbake gjennom skogen og over to bekkefar inntil stigningen begynner. Her er det svært bratt opp til varden på Gråfjellet. Derfra må vi ta sikte på små nødlinger på knausene oppover. Først over ei myr, drei så over litt mot venstre i et steinete parti, for så å ta ned i et lite skar før vi tar opp selve ryggen mot varden på toppen etter ruglete bergparti.

Ca 2 timer opp og litt mindre ned. Sko/støvler med god gripesåle anbefales.

Tilkomst :

Fra Haugesund til Toskatjørn for felles transport. Kjør deretter til Aksdal og ta i rundkjøringen E134 østover ca en kilometer og ta av til høyre på fylkesvei 515 til Skjoldastraumen og Nedstrand. Etter slusene i Skjoldastraumen ta av til venstre mot Solheim på fylkesvei 513. Kjør ca 5 kilometer til liten parkeringsplass på høyre side av veien.

Fra øst kjør fra Knapphus E134 til etter den første tunnelen, og følg skiltinga til Nedstrand på fylkesvei 513 mot Solheim og Otertong. Etter skiltet til Otertong kjør knappe 3 kilometer til den vesle parkeringa på venstre side av veien før en sving.

Turledere: Kjellfrid Brunsvik og Tone Helen Kveinen 936 78 823

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tone Helene Strand Kveinen
  • Kjellfrid Brunsvik