Spektakulær fottur til Bakkanosi (204)

19. juni kl. 10:00
20. juni kl. 17:49
Ekstra krevende
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Helgetur, Topptur, Telttur
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

SPEKTAKULÆR FOTTUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING

Turen starter ved Jordalen. Her går vi den storslåtte Bakkanosi. Bakkanosi ligger på 1398 moh og byr på spektakulær utsikt over Nærøyfjorden.

Du går på traktorvei det første stykket og etter ca. 2 km kommer du til Slettedalsstølen - som er stølen til Jordølene. Du er da kommet på ca. 860 moh. Videre går du i relativt flatt terreng innover Slettedalen, ca. 3 km. Stien går ganske nær elven og er relativt tydelig det meste av vegen. Innerst i dalen er det knappe 300 m stigning opp til Lyngsskardet. Derfra går turen videre til Bakkanosi.

Etter en god lunsj med panoramautsikt går vi videre og finner en flott basecamp mot Rimstigen.

Her nyter vi den lyse stunden til solen går ned.

Hjemveien går vi videre på Rimstigen og ned til Tufto der vi har parkert bilene.

Denne turen anbefales for de med gode knær. Vi skal ned svært bratte partier, og det kreves at en er i god fysisk form.

Det vil bli en del koordinering med plassering av biler fra startpunk og slutt. Dette vil dere få nærmere info på mail når turen nærmer seg.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 200 kr/ 350 kr. Prisen dekker turledelse og administrasjon

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:

Her må dere pakke for overnatting i telt. Husk mat for hele helga frokost,lunsj og middag.

Staver er alltid lurt å ha.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Susanne Byre og Bendikte Street tlf 97537779 eller bendikte.street@gmail.com

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Følg oss på Facebook Haugesund Fjellsport

Spektakulær fottur til Bakkanosi (204)

SPEKTAKULÆR FOTTUR TIL BAKKANOSI OG RIMSTIGEN MED TELTOVERNATTING Da prøver vi igjen å få til en fottur til Bakkanosi.  I fjor var det for mye snø så turen ble på ski Turen ...

• Susanne Byre