Arktisk padling

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Padletur, Fottur
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en magisk padletur i unike omgivelser der du får oppleve den 5000år gamle isbreen fra kajakken.

Tenk å få padle kajakk på et grønt brevann hvor små isfjell som ser ut som skulpturer driver sakte forbi deg og gir deg følelsen av å være på ekspedisjon i arktiske strøk.

Dette kan du faktisk oppleve bare noen få timers kjøretur fra Haugesund.

Vi drar på en annerledes padletur til Møsevatnet (Mosevatnet på kartet) i Blådalen og håper at du har lyst å bli med oss på denne unike padleturen på brevatnet som ligger ved Møsevassbreen.

Vi kjører til Skånevik i privatbiler på lørdags morgen. Derifra tar vi ferge til Matre og følger veien innover langs fjorden. Vi tar inn på Blådalsvegen og følger denne helt frem til Møsevatnet. Vi pakker i kajakkene og padler ett lite stykke til camp området.

Etter å ha satt opp telt padler vi over Møsevatnet, ca 2.5km, inn til Møsevassbreen som ligger i nordenden av vatnet. Vi må her holde god avstand til breen da det kan være isblokker som faller ned. Det blir overnatting i telt til søndag og deltagere må selv holde telt og utstyr. Søndag satser vi på en fot tur innover mot Inste Botnane.

Deltagere må holde kajakk og nødvendig sikkerhetsutstyr selv og det kreves minimum grunnkurs hav for å delta på denne turen. Se www.padling.no eller lokale kajakk klubber for info angående kurs.

Oppmøtetidspunkt:
Skånevik fergekai lørdag kl 08:45 Avgang ferge: 09:15

Mat:
Deltagere tar selv med mat for hele helgen, vi satser på grilling på lørdag.

Pakkeliste:
- Havkajakk og nødvendig sikkerhetsutstyr (årepose, pumpe, åresnor)

- Vanntette pakkposer

- Tørrdraktor for sikkerhet, vannet er veldig kaldt.

- Ull til å ha under tørrdrakt + skifte

- Telt og utstyr for høstovernatting ute

- Kokeutstyr

- Fjellsko

- Dagstursekk

- Hodelykt

Se også DNT sin utstyrsliste for sommer/vinter

Turledere: Bendikte Baadsvig 975 37 779 og Torgeir Haugsdal

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Følg oss på Facebook Haugesund Fjellsport

Turleder: