Topptur Ulvanosi / Englafjell(202)

1. mai kl. 08:00
2. mai
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Topptur, Ski, Randonee, Fjellski
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Folgefonna (se kart)

Topptur helg med hengekøyeovernatting.

Det blir avreise 08:20 fra Flotmyr og vi kjører til Skånevik. Her tar vi ferjen over til Utåker. Videre kjører vi noen km til Tveitadalen hvor turen starter.

Første del av turen må vi gå til fots med skiene på sekken, avhengig av snøforhold. Ved det gamle stølshuset på Dyrrindo komme en over skoggrensen, og kan nyte utsikten over Tveitadalen og Skåneviksfjorden. Etter en pause i stølsveggen begynner vi på den bratte lia opp bak stølen, før det blir litt slakere mot toppen. Vi regner med å bruke ca 4 timer opp og ca 1000 høydemeter.

Ulvanosi er en av de fineste toppene i Kvinnherad med et fantastisk utsyn mot havet i vest, Hardangerfjorden i nord, Folgefonna i øst og Haugalandet i sør. Turen passer best for fjellski. Men en kan også velge å gå på randonee/telemark.

Søndagen blir det topptur til Englafjell som ligger på vest siden av Ulvanosi.

Pakkeliste :

Hengekøye

utstyr for camping hele helga

mat for hele helga

spade

hjelm

skredsøker

stang

briller

lykt

Krav til deltakerne:
Deltagerne må ha fjellski, skifeller (langfeller) og må kunne ferdes på ski med ryggsekk. Valgfritt med randonee/telemark ski.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Inger Åmodt tlf 412 46 058, Torgeir Haugsdal.

Vi har litt problemer med medlemsregisteret. Er du medlem og kun får oppgitt ikke-medlemspris? Ta kontakt med oss så ordner vi det på annet vis.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i Ht-butikken på Bytunet.

Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Topptur Ulvanosi / Englafjell(202)

Topptur helg med hengekøyeovernatting. Det blir avreise 08:20 fra Flotmyr og vi kjører til Skånevik. Her tar vi ferjen over til Utåker. Videre kjører vi noen km til Tveitadalen hvor turen ...

• Torgeir Haugsdal
  • Inger Åmodt