Avlyst Skitur Nordstøldalen til Åbødalen

21. mars
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Aktivitet Skitur
Etne- og Saudafjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Lørdag venter en etappe på om lag 15 kilometer og turen går jevnt og trygt oppover til rundt 1200 meter over havet. På veien passerer vi Ingebjørgsnuten og fjellformasjonene der er et fascinerende skue! Dersom været tillater det, kan det hende vi legger turen oppom en topp eller to. Belønningen for all stigning får vi i form av nedkjøringen mot Sandvatnet og Sandvasshytta hvor det venter 300-400 høydemeter med sammenhengende nedkjøring. Sandvasshytta vil ta imot oss med all sin prakt, og et velfortjent måltid og hvile venter der.

Søndag går turen stort sett i nedoverbakke. Først i et relativt trangt landskap forbi Vio, men når vi kommer til Buer, åpner flotte Åbødalen seg. Etter om lag 14 km ankommer vi parkeringsplassen i Jeskedalen.

Deltagerne må ha fjellski eller ski med stålkanter, skifeller (langfeller) og må kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Husk å ta med mye niste til fredags ettermiddag, hele lørdagen og hele søndagen.

Pris medlem kr. 1260, ikke medlem kr. 1810, ungdom medlem kr. 920 og ungdom ikke medlem kr. 1410.
Prisen dekker turledelse, overnatting, felles middag, taxi Åbødalen - Slettedalen og administrasjon.

Vi har litt problemer med medlemsregisteret. Er du medlem og kun får oppgitt ikke-medlemspris? Ta kontakt med oss så ordner vi det på annet vis.

Bjørn Egil Rossebø 90103007 og Heidi Stueland.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i Ht-butikken på bytunet.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Følg oss på Facebook Haugesund Turistforening.

Skitur Nordstøldalen til Åbødalen

Vi starter fra parkeringsplassen på Brekkestølbrotet i Nordstøldalen fredags ettermiddag. Husk hodelykt:-) Herfra går vi i et passe tempo de 6 kilometerne i motbakke til Storavassbu. På Storavassbu innlosjerer vi oss og ordner oss et godt og sosialt måltid. Lørdag ...

• Bjørn Egil Rossebø
  • Tlf. 90103007