Toppturhelg i Hunnedalen

13. mars
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Ryfylkeheiane (se kart)

Området er snøsikkert og har flere topper som er lett tilgjengelig og med kort anmarsj fra veien, så her skal vi forhåpentligvis
boltre oss i fantastisk pudder hele dagen. De som har et ekstra gir kan stå hele kvelden med hodelykt..

Vi velger lokasjon for basecamp basert på vær- og vindforhold og i kortest mulig avstand til de aktuelle toppene.
Det anbefales at man har stått en del på toppturski og trives med å ligge i telt i kulden, i tillegg til at en har utstyr til dette.

Det er nedfarter som spenner seg fra fine og brede linjer på under 30 grader, til smale renner opp mot 50. Vi velger topper
og nedfarter basert på sammensetningen i gruppa.

Vi legger også opp til litt afterski med bål og god mat og drikke på basecamp.

Krav til deltakerne:
Deltagere må være i god fysisk form og tåle å gå 1000+ høydemeter med topptur utstyr. En må ha gode skiferdigheter og takle utfordrende snøforhold og bratt terreng. Alle deltagere må ha eget utstyr for topptur samt kunne bruke dette. Skredsøker, spade og søkestang er obligatorisk. Nedre aldersgrense: 18 år.

Oppmøtested: Hunnedalen (nærmere beskrivelse kommer på mail)
Oppmøtetidspunkt: Lørdag 1000

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding.
audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Pakkeliste:
Hver enkelt må ha med seg det som trengs for overnatting i telt og topptur på ski. Pluss mat for hele
helgen.
Deltakerne må ha med seg:
- skredsøker
- spade
- søkestang
- hjelm
- briller
- ved
- pulk kan være en fordel her

Link under for pakkeliste for vinterturer

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Følg oss på Facebook Haugesund Fjellsport

Toppturhelg i Hunnedalen

Denne helgen peker vi skia mot sørfylket. Hunnedalen er et dalføre i Gjesdal kommune i Rogaland og Sirdal kommune i Agder. Området er snøsikkert og har flere topper som er ...

• Bendikte S Baadsvig