Varden fra Ersland (Vardafjellet i turkalenderen)

Fellestur

Dato
16. mars kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Haugesund Turistforening, Seniorgruppa Haugesund

Varden 280 m.o.h.

Fra Flotmyr sør kl 10.00. Derfra i egne biler til turstart ved Ersland bedehus, der vi starter turen ca kl 10.45. Det er god parkering ved bedehuset.
Turstien startar frå Ersland bedehus, først langs veg til et eit gardstun, videre til kvernhuset. Deretter på traktorveg vidare oppover til rett før et gammelt gardstun. Videre på traktorveg/sti opp mot Kalvelandsstemmen. på sørsida av vatnet over gjerdeklyver og videre i retning mot Hodnafjellet. Ved vegskille, følges en merka sti til høyre mot Varden. Det er mulig å gå videre mot Hodnafjellet om det er interesse for det. Turstien mellom Hodnafjell og Varden er ein del av dagsturarrangementet «Skjold på tvers» som arrangeres om våren.
Turen er ca 5 km, og tar ca 2,5 timer.
Turen går i variert terreng, en del traktorveg, ellers sti og noe berg. Stort sett åpent landskap rundt toppene. Vi går gjennom planta granskog og lerkeskog på veg opp og ned. En del våte områder, bruk godt fottøy.

Turledere: Anne Rees Halvorsen og Torfinn Dommersnes

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet. 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Haugesund Turistforening.

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne Rees Halvorsen
  • Torfinn Dommersnes