VANDRING I TYROL, KITZBUHELER-APLEN

20. juni kl. 08:00
27. juni
Fellestur, Fottur, Utenlandstur, Tyrol
Dette arrangementet har allerede startet!

For oss nordmenn en nok Kitzbuhel mest kjent som «Alpinsportens hovedstad», hvor våre alpinister i alle år har gjort seg gjeldende i en av sportens bratteste bakker.

At Kitzbuhel er en fantastisk koselig Tyroler-by med sin bymur, flotte bygninger og pulserende liv er noe mindre kjent. Kitzbuheler-Alpen er et stadig mer populært og ettertraktet vandreområde på sommerstid, hvor det også er svært godt lagt tilrette for sykkelturer.

Fjell-floraen i Tyrol er velkjent for sin vakre blomstring, og sti og veinettet er godt merket. Vi benytter oss av heissystemene og skyttel-bussene i området. Dette gir en god variasjons-mulighet i valg av vandreområder. Selv om vi får god hjelp av heiser/gondoler er dette en tur for de som ikke er redde for «å bli svette på ryggen». Her går vi ikke med tunge sekker, men klarer oss godt med en lett dagstursekk på dagsutfluktene.

Dag 1 - Avreise

Vi reiser fra Haugesund via Oslo til Munchen.

Transfer til Kitzbuhel, ankomst og middag på Hotell Tiefenbrunner.

Info om ukens-/morgendagens opplevelser.

Dag 2 - Vandring

Ut på vandretur. Vi tar Hahnenkammbahn, (gondolen opp), og vandrer innover på Hahnenkamm, videre rundt Steinbergkogel og ned «Streif» den verdenskjente utforløypen, hvor vi tar sommervarianten via den historiske hytten Seidlalm.

Dag 3 - Vandring

Ut på vandretur. I dag oppsøker vi fjellene nord for Kitzbuhel. Kitzbuheler Horn-området. Gjennom byen til Hornbahn (gondol) opp til toppen. Vi vandrer rundt toppen på nordsiden via Harschbichl. Ned igjen på sørsiden av toppen til Alpenhaus hvor vi finner en flott

botanisk hage med mange spesielle alpeblomster/vekster. Her kan vi ta banen ned igjen til byen og hotellet.

Dag 4 - Sykkeltur

Etter at vi har hentet sykler og hjelm (El-sykler – så vi får god «hjelp»), tar vi syklene med i gondolen opp til Hahnenkamm og sykler videre innover på kammen. Vi passere høydene Steinbergkogel og Pengelstein, tar oss videre ned til dalen vestenfor - til Aschau. Herfra sykler vi den lite trafikkerte veien ut til Kirchberg og videre tilbake til Kitzbuhel.

Dag 5 - Dag til egen disposisjon

Hvis ønskelig, har vi reservert en lokal guide som vil vise oss den vakre og typiske Tirolerbyen Kitzbuhel med sine severdigheter ol.

Dag 6 - Vandring

Ut på vandretur igjen. Vi blir transportert (buss) opp dalen til Pass Thurn og Mooralm. Her tar vi Panoramabahn Kitzbuheler Alpen (gondol) opp til Resterkogel hvor vandreturen starter. Vi vandrer via Panoramaalm - flott hytte med en fantastisk utsikt bl.a. sørover mot Grossglockner og Grossvenediger(de høyeste toppene i Østerrike).

Vandringen fortsetter i ca 2000 moh. i nordvestlig retning, hvor vi igjen (samme som på sykkelturen) legger turen ned til Aschau. Herfra tar vi buss tilbake til Kitzbuhel.

Dag 7 - Vandring

Ny vandretur. Vi starter turen med vandring gjennom byen til Bichlalm-heisen som ligger på andre siden av dalen. Fra toppen vandrer vi via Gebra og Hochwildalm ned til Aurach. Herfra blir vi transportert tilbake til hotellet i Kitzbuhel.

Dag 8 - Hjemreise

NB! Det kan forekomme endringer i program og reiserute underveis

Pris kr. 17 690,- pr. person (Medlemsrabatt for medlemmer i DNT)

Sted: Tyrol, Alpene

Dato: 20. - 27.juni 2017

Min – Max: 15 - 22 personer

Enkeltrom tillegg: Kr. 2 190,-

Påmeldingsfrist: 20. april 2018

*Rabatt for medlemmer av turistforeningen

Prisen inkluderer:

• Fly t/r Haugesund-Munchen via Oslo (mellomlanding)

• Transfer t/r flyplass – hotell

• 7 overnattinger ved Hotell Tiefenbrunner 4* i Kitzbuhel

• Halvpensjon ved hotellet; frokost og middag

• 5 vandreturer med reiseleder

• Guidet tur i byen Kitzbuhel

• Sykkelleie

• Vandrekort

• Lokalguide med på vandring enkelte dager

• Gondol/heis kort

• Norsktalende reiseledere under hele turen

Reideleder: ØYVIN RASMUSSEN
Øyvin har i alle år likt en aktiv ferie. Han har reist med familie og venner og større grupper til Alpene/Tyrol så og si hvert år siden 1995.

Vilkår for deltakelse på utenlandsturer med GoTo

Turleder:

• Øyvind Rasmussen