Vandring i Liguriaregionen på Italias Vestkyst

14. september kl. 08:00
Fellestur, Fottur, Utenlandstur, Italia

I nordvest-Italia, inntil Frankrike, finner du Italias tredje minste og aller vakreste region, Liguria. Ja, Liguria er en av de små i klassen på kartet, men stor på opplevelser. Mot vest strekker strendene seg mot naboene i La France, mot øst går en utrolig steil og vakker kyst som trekker folk som fluer om sommeren, men som er enda mye vakrere ellers. Den vakre Liguriakysten, nord i Italia, er mye mer enn de muligens noe overeksponerte fem byene i Cinque Terre.

Vi tar dere med litt nord for de mest overbefolkede byene og stiene, til vår italienske «Karmøybu» Giovanni Fresis hjemtrakter. Vi bor like ved stranden i strandbyen Spotorno, så det blir mulighet for en dukkert hver dag, og det kan jo være deilig etter vandreturer i vill og storslått natur, med historiske innslag av forskjellig art.

Dag 1 - Utreise

Fly fra Haugesund lufthavn til Nice via Oslo.
Vi får en snarvisitt av Frankrike hvorfra vår egen transferbuss tar oss til vårt hotell Villa Imperiale 3*, som ligger ved stranden i den lille byen Spotorno.
Det blir servert middag ved hotellet denne kvelden.

Dag 2 – Vakker botanisk sti opp på Mont San Elena

Etter frokost drar vi ut for å ta fatt på turens første vandring. Vi følger en sti som er merket «Sentiero botanico» som betyr botanisk sti. Langs denne stigningen vil vi finne lyngbusker som er to-tre meter høye, duftende blomster og det eneste kork treet som fremdeles lever i Liguria. Underveis spiser vi lunsj sammen før vi fortsetter ned igjen og ender i byen vi bor i; Sportono.

Distanse: 9 km. Høyde forskjell: 50m/472m/opp til 463m.

Tidsbruk: 4 til 5 timer.

Dag 3 – Varigotti – Torre de Saraceni

For å starte dagens tur tar vår transferbuss oss til skjønne lille Varigotti som er kjent for sin fine sandstrand. Herfra går vi på forskjellige stier, og vil passere et minnesmerke som er satt opp for savnede sjømenn, samt en sagnomsust gammel kirke bygget av Benedettine munkene i år 1213. På slutten av ruten kommer vi til et fantastisk utsiktspunkt Torre dei Saraceni hvor vi spiser vår medbragte lunsj i herlige omgivelser ved Punta Crena.

Distanse: 12/13 km. Høyde forskjell: 17m/ 311m /opp til 380m.

Tidbrukt: 5/6 timer.

Dag 4 - Arma delle Manie

Etter dagens frokost går turen til La Manie, en liten by i innlandet av Liguria. Vi skal besøke en grotte hvor man vet at det bodde neandertalere under steinalderen; Arma delle Maine. Like ved er det også et trattoria hvor vi spiser lunsj litt senere i dag. Før lunsj går vår tur for dagen langs romerske stier og over romerske broer, som i sin tid førte til Frankrike. En historisk opplevelse i flott natur her altså.

Distanse: 13 km. Høyde forskjell: 138m/337m. Opp til 305m.

Tidbruk: 5 timer.

Dag 5 - Brichetto - Chien og Selva

I dag skal vi gå rundt høydedraget Brichetto. Vi går en kjerrevei på østsiden av Brichetto, og kommer til en sti med vakker utsikt mot bølgende olivenlunder. Vi går videre gjennom to gamle festningslandsbyer, Chien og Selva, hvor det fremdeles bor mennesker. Mellom disse landsbyene følger vi en sti som går til Villaggio Olandese, med sine vakre villaer. Fra Selva følger vi en sti oppover til startstedet; camping Sam Martino. Herfra går vi til trattoria Cambero Verde som er en gammel kirke omgjort til restaurant. Har spiser vi lunsj for dagen før vi går et lite stykke til bussen som tar oss tilbake til hotellet.

Distanse: 7/8 km. Høyde forskjell: 270m/100m. Tidsbruk: 3/4 timer.

Dag 6 - Castel San Giacomo – Monte Maio og Passo Streto

Dagens tur går ut fra Sportorno, hvor vi bor. Denne gangen går vi til castel San Giacomo. Bygget for San Lorenzo i 1658, ødelagt av Genova av Doria familien. Nytt slott med samme navn ble bygget i 1757. Det er fremdeles mye igjen av denne festningen, som på grunn av sin strategiske posisjon ble brukt av Napoleon under krigen i alpene. Man kan forstå at dette var et viktig utsikts- og forsvarspunkt med tanke på å beskytte seg for fremmede flåter som kom for å angripe via sjøveien. Herfra går vi en sti til Monte Maio og videre til Passo Streto, før vi igjen ender opp i Spotorno.

Distanse: 8/9 km. Høydeforskjell: 1m/439/ opp til 560m.

Tidbrukt: 4/5 timer.

Dag 7 – Dag til egen disposisjon

Her kommer vår lokalkjente reiseleder Giovanni med gode tips til hva man kan fylle dagen med om dere ikke ønsker å ligge på stranden, og tar dere gjerne med på en felles lunsj til en av byene i nærheten om det skulle være interesse for det.

Dag 8 – Hjemreise

Vi sjekker ut og spiser frokost før vi blir hentet av vår trofaste buss som tar oss tilbake til Nice for returen til Norge.

NB! Det kan forekomme endringer i program og reiserute underveis.

Pris kr. 16 990,- pr. person

Sted: Liguria Italia

Dato: 14-21. september 2018

Min – Max: 15-20 personer

Enkeltromstillegg kr 1750,-

Påmeldingsfrist: 31. mai 2018

• Kontakt Haugesund Turistforening for medlemsrabatt

Prisen inkluderer:

• Flybilletter t/r Haugesund-Nice (mellomlanding)

• Transfer t/r flyplass - hotell

• 7 overnattinger i delt dobbeltrom på 3* Hotel Villa Imperiale

• Frokost alle dager

• Middag ved hotellet 4 dager

• 3 lunsjpakker

• Aktiviteter og inngangsbilletter ifølge program

• Norsk og italiensktalende reiseleder

GIOVANNI FRESI & SIGMUND NES

Giovanni er født på Sardinia, oppvokst på den italienske riviera. Kom til Norge i 1972. Snakker så klart Italiensk flytende og norsk . Han liker veldig godt og reise og har tatt mang en nordmann med på flotte naturopplevelser. Denne gangen har han med seg Karmøybuen Christer Orre Hult. Han har bodd 4 år i Spania (Alfaz del Pi), og snakker bra spansk. Har vert 3 år i Forsvaret, spesialisert innen førstehjelp, som kan være godt å ha kunnskap om som guide.

• Giovanni Fresi
  • Sigmund Nes