VANDRING I PYRENEENE

30. august kl. 08:00
Fellestur, Fottur, Utenlandstur, Pyreneene
Dette arrangementet er over!

Opplev den vakre lilleputtstaten Andorra

Det å vandre i Pyreneene og samtidig få se lilleputtstaten Andorra er en kjempefin opplevelse for reiseglade nordmenn. Så langt har det vært få norske turoperatører som har hatt felles vandreturer i Pyreneene. Nå har GoTo Berg-Hansen et unikt tilbud på en aktiv ferie hit.
Fyrstedømmet, «fristaten» Andorra, ligger på grensen mellom Spania og Frankrike, i den nord-østlige delen av Pyreneene. Her fi nner en et flott vandreterreng mellom 1500 – 3000 moh.
Vår «Base-camp» ligger i den lille byen Soldeu (1700 moh.) øst i Andorra. Her bor vi på et topp 4* Hotel Himalaia Soldeu. Vi flyr til Barcelona og etter en fin busstur er vi oppe i Andorra.
Som på våre andre vandreturer vil deltakerne bli tilbudt et dagsprogram. Etter en god frokost legger vi ut på tur med en liten dagstur-sekk på ryggen, sammen med lokal guide og våre norske reiseledere. Lunch spiser vi underveis. Vi vil vandre både i øst og vest i Andorra. I frodige daler, langs elver og vann, passere «støler» og turisthytter.

En trenger ikke å være supertrent for disse turene, det holder med normal, god form. Men en må tåle å bli litt svett og andpusten. På våre vandreturer er vi ute hele dagen. Turene vil ligge mellom 5-7 timer effektiv gange.

Dag 1 - Utreise

Fra Haugesund/Oslo til Barcelona. Transfer til Andorra, Hotel Himalaia Soldeu. Middag på Hotellet, Info. om ukens program.

Dag 2 – Vandring i nærområdet

Etter en god frokost legger vi ut på vandring fra hotellet. En grei og ikke for krevende tur. Flott rundtur med fantastisk utsikt over Inclesdalen. Vi vil oppleve den vakre skogen med sitt utvalg av blomster, Siscaró-innsjøen, og på det høyeste punktet «Pas de les Vaques» (2.624 m), hviler vi og nyter den fantastiske utsikten over de fleste Andorranske fjellene rundt oss. Deretter får vi en fin nedstigning gjennom den skjulte, stille «Clot del’Os» -dalen.

Middag på hotellet.

Dag 3 – Vandring i området Circ dels Pessons

Etter frokost blir vi fraktet til Grau Roig for vandring i det naturskjønneområdet Circ dels Pessons, hvor vi passerer flere sjøer og hvis forholdene ligger til rette for det, kan vi gå opp på Pic dels Pessons (2864 moh.). Middag på hotellet.

Dag 4 – Vandring i dalføret Ransol

Etter frokost tar vi oss inn i dalen Ransol nord for «byen vår». Ransoldalen er stille og alpin, uansett om vi bestemmer oss for å klatre til toppen av Pic de la Pala Serrera (2.913 ms), eller ikke, vil vi nyte naturen, de små innsjøene, bekkene og det ville landskapet rundt oss. Dette er et sted med mulighet for å se rådyr og annet dyreliv i Andorra. Middag på hotellet.

Dag 5 – Dag til egen disposisjon

En ny fjelltur? Tax-fri handling i hovedstaden Andorra la Vella (dit er det ca. 20 min. med buss). I La Vella finner en et av Europas største og topp moderne termal/spa-badeanlegg, med alle fasiliteter og kapasitet på 2.600 mennesker fordelt på 44.000 m2. Middag på hotellet.

Dag 6 – Vandring vest i Andorra – Comapedrosa-området

Etter frokost setter vi oss i bussen og blir transportert vestover til Arinsal. Her skal vi vandre i det populære Comapedrosa-området. Vi passerer vakre innsjøer og tar en god stopp på en koselig hytte (Refugi de Coma Pedrosa), og kanskje bestigning av Andorras høyeste fjell, Pic de Coma Pedrosa (2939 moh.). Etter hvert som vi klatrer høyere, forlater vi svartfuruskogen og ser Pyreneene hilse oss med sine mange tinder. Buss tilbake til en god middag på hotellet.

Dag 7 – Vandring i Madriu Vally (på UNESCO’s verdensarv liste)

Etter frokost blir vi transportert til sør-vestre delen av Andorra, Madriudalen, nær hovedstaden Andorra la Vella. Denne turen er en kontrast mot de andre vi har i programmet, da vi starter på «bare» 1.250 moh. Men dette gjør det mulig for oss å oppdage en helt annen side av Andorras fjellene, vi går blant hasseltrær, bjørker og røde furutrær. Vi følger langs  «Riu Madriu»-strømmen opp til «Refugi de Fontverd» fjellhytte, plassert i en grønn prærie omgitt av fjelltopper, trær og blomster ... ren natur! Etter å ha spist og hatt en pause fortsetter vi og går dalen over «Coll Jovell» passet og fullfører ruten vår i en tett skog. I dette «fredede» området, vil vi oppleve flotte enger, støler, sjøer, elver og fossefall. Etter turen transport med noen stop, tilbake til hotellet og middag der.

Dag 8 – Hjemreise – Barcelona – Norge

NB ! Det kan bli noen justeringer av dagsprogrammet frem til avreise og underveis på turen.

Pris kr. 15 490,- pr. person

Sted: Andorra

Dato: 30. aug – 6. sep 2018

Min - Max: 15 – 20  personer

Enkeltrom tillegg: Kr. 1 465,-

Påmeldingsfrist: 1. juni 2018

• Kontakt turistforeningen for medlemsrabatt

Prisen inkluderer:

• Flybilletter t/r Haugesund – Barcelona via Oslo

• 7 overnattinger i delt dobbeltrom

• Vandringer og utflukter og transport ifølge program

• Frokost 7 dager

• Lunsjpakke 5 dager

• Middag 7 dager

• Norsk reiseledere

• Lokal guide

Reiseleder: ØYVIN RASMUSSEN
Øyvin har i alle år likt en aktiv ferie. Han har reist med familie og venner og større grupper til Alpene/Tyrol så og si hvert år siden 1995.

Vilkår for deltakelse på utenlandsturer med GoTo

Turleder:

• Øyvind Rasmussen