Tips til høstferien

En aktiv og opplevelsesrik høstferie trenger ikke være vanskelig å få til, eller kostbart. La deg inspirere av våre forslag.

Foto: Marius Dalseg, DNT

Bo fast på en hytte

Overnatting på DNT-hytter er et rimelig feriealternativ. Medlemmer 0-12 år, og alle opp til 3 år, bor gratis på Haugesund Turistforening sine hytter. Her er barnevennlige hyttealternativer:

Olalia Fjellstove
Olalia er et populært turmål, og er lettgått for små og store. Det er også mulig å sykle inn.  I høstferien er hytteverter til stede og holder åpen kafé 11-16, søndag 11-15. Fjellstova er åpen for overnatting, i tillegg til Sikringshytta og Olabu. Terrenget rundt hyttene innbyr også til mange fine dagsturer og aktiviteter både ute og inne.

Nordvikgården

Vil du bo nær sjøen, er Utsira og Nordvikgården stedet i høstferien! 70 minutters ferjetur fra Risøy i Haugesund, før du er i det idylliske øysamfunnet. Ubetjent hytte.

Storavassbu

Hyttene ligger i et røft og imponerende terreng, med høye og bratte fjellvegger på alle kanter, men selve turen inn til hytta er ganske lett og passer for de aller fleste, også barn. Sikringshytta var ny i 2017, og samme år ble hovedhytta renovert. Flott utsikt over Storavatnet 570 moh.

Løkjelsvatnhytta

Til Løkjelsvatnhytta i Etnefjellene er det en barnevennlig tur på ca. 2 timer fra parkeringsplassen på Skarstøl. En kan også gå opp fra Hardeland (like forbi kraftstasjonen). Der er det enkelte steder så bratt at det er plassert ut stiger i fjellet. En fantastisk opplevelse bratt oppover lia.

Hytte-til-hytte-tur

Velg turer som passer egen form, og som fungerer for hele turfølget. Ta høyde for tidlig skumring og beregn heller litt ekstra gangtid. Da sørger dere også god tid til peiskos, god mat, samtaler og en bok, som også er en del av høstturpakka.

Etnefjellene er fine om høsten. Et turforslag er å gå til hyttene Simlebu, Sandvasshytta og Blomstølen.  De er alle ulåste, selvbetjente hytter.

Planlegg din tur på UT.no, og kontakt oss om du lurer på noe.

Blomstølen

Skrevet av Lotte Størksen 2. oktober 2019