Går sammen om utleie av friluftsutstyr

Styret i Frilager Haugalandet: Knut-Arild Sørensen (Friluftsrådet Vest), Gunn Marit Nordmark (Kirkens Bymisjon Haugesund), Per Sigurd Velde (Haugesund Turistforening), Wenche Urdal (Røde Kors Haugesund).

Kirkens Bymisjon Haugesund, Friluftsrådet Vest, Haugesund Turistforening og Haugesund Røde Kors har stiftet Frilager Haugalandet. En utleieportal av friluftsutstyr til alle.

Friluftsutstyr kan være en kostbar investering, og mye blir sjeldent brukt. De fire samarbeidende aktørene ønsker alle å gjøre friluftsliv mer tilgjengelig og sosialt inkluderende. Frilager Haugalandet skal tilby utleie av friluftsutstyr til en rimelig penge, til privatpersoner, organisasjoner, skoleklasser og andre grupper.

-  Om Friluftsliv virkelig skal være for alle, og ikke minst miljøvennlig, må vi finne nye måter å hjelpe folk å komme seg ut på. Frilager reduserer behov for å måtte investere stort i utstyr før man skal ut og nyte naturen, sier styreleder i Frilager Haugalandet, Per Sigurd Velde.

-  Frilager blir også foreningenes eget lager, men nå blir utstyret vi har tilgjengeliggjort for alle til hver tid, fordi telt, ski, sykler, stormkjøkken og kanoer trives best på tur, sier Velde.

Et unikt samarbeid

Frilager representerer et spennende samarbeid mellom noen av de største ideelle organisasjoner på Haugalandet og Velde påpeker at her er det plass til flere.

- Her er det plass til enda flere organisasjoner, som utstyrsutleiere og viktige samarbeidspartnere. For å få dette til må vi ha så mange som mulig med på laget og ikke minst kommunene og næringslivet, påpeker Velde.

Styret i Frilager Haugalandet består av styreleder Per Sigurd Velde (Haugesund Turistforening), og styremedlemmene Gunn Marit Nordmark (Kirkens Bymisjon Haugesund), Wenche Urdal (Røde Kors Haugesund) og Knut-Arild Sørensen (Friluftsrådet Vest).

Klikk og hent

Utleiekonseptet er basert på en eksisterende modell i sørfylket, Frilager. Frilager Haugalandet skal inn i samme portal, frilager.no, som er en nettbasert bestillingsløsning.

Hvor man kan hente utstyret man skal ha, er ikke avklart. Et egnet lokale og ansatte til å drifte frilageret skal nå komme på plass.

- Frilager har vært en stor suksess i sørfylket. Vi jobber etter samme modell og vet derfor mye om hva som må til for å lykkes på Haugalandet.

- Den rette lagerplassen må finnes, mye verdifullt utstyr må settes i system og gjøres klar til bruk, og arbeidskraft må samles, sier Velde.

De fire organisasjonene som stiftet Frilager Haugalandet 30. september er allerede i gang med dette arbeidet og har som mål å ha Frilager ut til folket på Haugalandet allerede i løpet av 2020.

Les og hør mer i media

Artikkel hos Haugesunds Avis: Nå kan du dra på tur uten å betale tusenvis kroner

Intervju hos Radio 102: Satser på utleie av friluftsutstyr

Skrevet av Lotte Størksen 16. oktober 2019