Nå realiseres Flokehyttene

Høsten 2020 skal 5 hytter stå klar til glede for alle som ønsker en unik hytteopplevelse i havgapet på Ryvarden i Sveio.

Følg Flokehyttene på Facebook ​​​​​​​for oppdateringer!

- De ligger i et landskap som er spektakulært og som det knapt finnes maken til, sier styreleder i Haugesund Turistforening, Karl Andreas Knutsen.

Nå kan han fortelle at finansieringen og alle formaliteter er på plass. Byggestart er vedtatt for 5 hytter, med opsjon om en sjette.

Prosjektet har vært jobbet med siden høsten 2016, da daværende ordfører i Sveio Kommune, Jorunn Skåden, kontaktet Haugesund Turistforening om et samarbeid på Ryvarden Kulturfyr. Med inspirasjon fra «Skåpet»-hyttene i Ryfylke, blir det et hyttetun om lag 100 meter sørvest for fyret, så nært havet som teknisk og praktisk mulig.

- Disse unike hyttene skal ligge på kanten av storhavet, og glir naturlig inn i kystlandskapet. Med panoramavinduer kan du sitte lunt og trygt inne i hyttene, mens du opplever storslått natur. Hyttene har fem overnattingsplasser, og kjøkken, vask og toalett.
Hjertet i hytta er sitteplassene rundt vedovnen. Enkelt, men alt du trenger, sier Knutsen.

En av hyttene er av dobbel størrelse, og er tilpasset rullestolbrukere.
- Vi vil takke alle som har gitt støtte til prosjektet. Sveio kommune, Hordaland fylkeskommune, Sparebankstiftelsen SR-bank, og en privat giver.

- Det er strålende at Flokehyttene nå er klar for bygging og det er stor stas at Haugesund Turistforening legger dette flotte prosjektet i Sveio. Dette gir en unik opplevelse i havgapet og en spennande nabo til Ryvarden kulturfyr, sier Jorunn Skåden, som ga
ordførerkjedet videre i midten av oktober.

Fremdriftsplanen tilsier at hyttene skal stå ferdig, og klar til bruk i august 2020. Følg Flokehyttene på Facebook!

Skrevet av Lotte Størksen 18. oktober 2019