Avlyser alle aktiviteter

Haugesund Turistforening avlyser all aktivitet til 1. mai.

I lys av koronasituasjonen stopper vi all aktivitet, som kurs, turer og dugnader til 1. mai.

- Den viktigste dugnaden nå er å redusere smitterisikoen, sier Lauren M. Simonsen, daglig leder i Haugesund Turistforening.

Olalia Fjellstove har hatt helgeåpent med kafédrift hver helg siden midten av januar. Nå holdes fjellstova stengt fremover. Det samme gjelder turbutikken på Bytunet.

- HT-huset er et samlingspunkt for mange frivillige og medlemmer. Det er mange innom i løpet av en dag, men nå ser vi det som nødvendig å stenge døren og oppfordrer til å kontakte oss i administrasjonen per telefon eller epost. Møter utsettes eller gjøres digitalt der det er mulig.

Haugesund på langs går ikke som planlagt 26. april. Foreningen håper å utsette arrangementet til høsten, men dette er ikke avklart.

Utsett hytteturen og langturen

Myndighetene har oppfordret alle om å holde seg hjemme, og DNT ber alle respektere dette. Bruk av hytter skal unngås nå, det er kun ved nødstilfelle at disse skal brukes.

Gå for nærturen

DNT ber alle om å følge helsemyndighetenes tiltak om å unngå fritidsreiser.

- Vent med hytte til hytte- turer og utsett planlagte langturer. Dette er ikke tiden for å tillegge redningsmannskap og helsetjenesten potensielt ytterligere belastninger. Ta heller en luftetur der du bor, men unngå steder med mye folk. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Solvang.

Gå gjerne til turmål med turpostkasse, men vent med å skrive deg inn i boka. Last heller ned vår digitale turpostkasse SjekkUT. Her kan du sjekke inn på turmål digitalt. Appen er gratis.

Finn turer i nærheten av deg på UT.no.

Krevende tider, også for turistforeningen

Som frivillig organisasjon er det tøffe tider for turistforeningen. Alle våre inntekter går inn i potten med å opprettholde det unike hytte, rute - og aktivitetstilbudet over hele landet. Nå uteblir mange inntekter.

Din støtte betyr mye
For å sikre et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av DNTs tilbud viderefører sitt medlemskap.  Til de som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem utgjør deres medlemskap en stor forskjell og det bidrar til at Haugesund Turistforening kan overleve vår 95 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle.

540 000 personer TROR faktisk at de er medlem av DNT, men er det IKKE. Sjekk om du er medlem.

Status og tiltak følges opp fortløpende av Den Norske Turistforening nasjonalt og Haugesund Turistforening lokalt.

Sist oppdatert: 19. mars 2020

Skrevet av Lotte Størksen 12. mars 2020