Kom deg ut - på tur

Bilde av far og datter, i nydelige Vang i Valdres
Bilde av far og datter, i nydelige Vang i Valdres Foto: Carina Svardal, DNTs fotokonkurranse

Friluftslivets dag/Kom deg ut-dagen har i åresvis samlet flere tusen personer i Djupadalen. I år kan vi ikke ha så store arrangementer, og Friluftslivets Dag/Kom deg ut-dagen i Djupadalen er avlyst. Men vi har turforslagene for hele familien.

Kickstart høstens turer med DNT SjekkUT. Følg lista "Kom deg ut i september" i appen, og registrer deg på turmålene fra 6.-30. september. Vi har valgt ut barnevennlige turer på Haugalandet.

Supertilbud på medlemskap

I anledning Kom deg ut-dagen 2020 klinker vi til med et skikkelig godt tilbud til alle som vil bli medlem i Den Norske Turistforening.

Melder du deg inn i løpet av perioden 5.-11. september 2020, får du resten av året - og hele 2021 - med på kjøpet. Innmelding og betaling må skje på nett i kampanjeperioden og gjelder kun nye medlemmer.

Opplev høstfargene i fjellet

Hva med en tur til en av våre hytter i Etnefjellene eller ved kysten? Oversikt over hyttene ser du her, og lurer du på noe, ikke nøl med å kontakt oss.

Olalia Fjellstove har åpent for overnatting hver helg, og i hele høstferieuken. Samme periode kan du også få kjøpt vafler og kaffemat, pølse og brus, og annet snacks. Fra uke 42 kan hele hytta bestilles til private arrangementer. Olalia Sikringshytte er åpen hele året.

Geitungen fyr har åpent ut september.

Gode verktøy til turhøsten

Tur-appen KulTur

Laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Gratis både for iPhone og Android. Nå er endelig Androidversjonen i Google Play! Du finner den her.

Digitale friluftskurs

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.

DNT består av 57 medlemsforeninger fra Kristiansand til Hammerfest. De er eksperter på sitt turområde og har drøssevis av nærturtips. På UT.no finner du turtips i alle vanskegrader både når det gjelder toppturer, skogsstier, sykkel - og padleturer.

Skrevet av Lotte Størksen 4. september 2020