Endelig åpner Flokehyttene

Fra 16. oktober kan du overnatte i Flokehyttene på Ryvarden. 

I januar startet byggeprosessen av de fem hyttene rett sør for Ryvarden kulturfyr, og Haugesund Turistforening har opplevd stor interesse for dette prosjektet i havgapet ut mot Slettå. 

-Det har vært stor etterspørsel på bestillinger de siste månedene, og endelig har vi en dato vi kan offentliggjøre. Det utvendige arbeidet er så godt som ferdig, og nå gjenstår de siste detaljene på interiøret, sier Rolf Svendsen, prosjektleder i Haugesund Turistforening. 

Med over fem meter brede vinduer, er det utsikten som skal i fokus. Små og funksjonelle hytter med alt du trenger. Hyttene har fullt utstyrt kjøkken, eget toalett og vask, peis og plass til fem overnattingsgjester.  Den største hytta, som er nøyaktig dobbel så stor som de andre, har plass til ti og tilpasset rullestolbrukere. Du bestiller ei hytte, og har den for deg/dere selv. På den ene hytta kan hund tas med. 

Historisk grunn 

Hver av Flokehyttene får navn etter familie og personer rundt vikingen Floke Vilgerdsson, han som i år 869 seilte ut fra Ryvarden som en av de første for å bosette seg på en øy han ga navnet Island. Så snart kan du besøke Horda-Kåre, Vilgerd, Geirhild, Tjodgerd eller Faxe. 

-Når vi setter opp hytter en slik plass, vil vi være med på å ta vare på historien, og ikke minst være med på å formidle den videre, sier Svendsen. 


Over fem meter brede vinduer.
Over fem meter brede vinduer. Foto: Haakon Nordvik
I Flokehyttene skal du gå inn den lille døren og så skal landskapet åpne seg gjennom utsikten.
I Flokehyttene skal du gå inn den lille døren og så skal landskapet åpne seg gjennom utsikten. Foto: Haakon Nordvik

Bestilling på nett 

Fra torsdag 17. september klokken 10 kan du bestille din første overnatting på FlokehytteneUt.no er portalen for DNT-hytter og ruter, og her finner du også lenke til bestilling av Flokehyttene. 

Ingen værforbehold 

-Vi opplever at mange vil bruke hyttene når det er det vi vil kalle “surt og dårlig vær”. Dette er definitivt helårshytter. Fantastisk å ha det lunt og trygt inne, og oppleve storhavet gjennom panoramavinduene.  

Haugesund Turistforening har fått økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen SR-bank, Sveio kommune, tidligere Hordaland fylkeskommune (nå Vestland), i tillegg til en privat giver for å realisere Flokehyttene. 

Les også: 

Byggestart for Flokehyttene

Foto: Haakon Nordvik

Skrevet av Lotte Størksen 14. september 2020