Det du ikke visste om Byheiene og Djupadalen?

Boka "Historien. Byheiene og Djupadalen gjennom tidene" forteller om Haugesunds populære natur-og friluftsområde fra de første spor etter bruk og bosetting til området slik vi kjenner det i dag.

Som brukere av Byheiene og Djupadalen treffer man på spor etter tidligere bruk av området, om det er ruiner, bunkere eller steingarder. Per Qvale har samlet historien mellom to permer, for å bevare kunnskapen for ettertida. 

Boka kan leses sammenhengende eller brukes som oppslagsverk for å finne mer informasjon om bestemte emner eller deler av denne del av byhistorien som du vil vite mer om. Emnene er blant annet eierforhold og tidligere bruk, bruken av området under og etter 2. verdenskrig, natur, hytter og fremtidsplaner. 

Vi våger å love at turen blir enda mer spennende etter du har lært mer om vårt fantastiske turområde :-)

Pris:

249,- for medlemmer i DNT

299,- for ikke-medlemmer

Bruk gjerne boka sammen med heftet "På tur: Haugesund" og turkartet over Byheiene. Nå selger vi På tur-heftene over Tysvær og Bokn, Sveio og Haugesund til 3 for 2

Pr. hefte 50,- (medlem), 75,- (ikke-medlem)

LØRDAGSÅPENT I DESEMBER

Velkommen innom for en hyggelig julehandel hos oss på Bytunet. 

Vi har turbøkene! Turtips til hele Haugalandet får du hos oss på Bytunet. Turutstyr som kart, kompass, ullunfertøy, luer, staver .. blant annet! 

Butikken har åpent hverdager 10-15.30, og lørdag 5., 12. og 19. desember kl. 10-14.

Skrevet av Lotte Størksen 4. desember 2020