Frilager plasserer ski for utleie på Oppheim!

Vinteren er endelig her – og skiutstyr til utleie er på plass på Oppheim. God skitur i Olaliatraktene!

Pressemelding fra Frilager Haugalandet

Frilager er en utleieportal for friluftsutstyr til alle – Frilager Haugalandet består av Haugesund Turistforening, Friluftsrådet Vest og Haugesund Røde Kors.

Friluftsutstyr kan være en kostbar investering, og mye blir sjeldent brukt. De tre samarbeidende aktørene ønsker alle å gjøre friluftsliv mer tilgjengelig og sosialt inkluderende. Frilager Haugalandet skal tilby utleie av friluftsutstyr til en rimelig penge til privatpersoner, organisasjoner, skoleklasser og alle grupper.  Utstyret bestilles på www.frilager.no/haugalandet og kan hentes på angitt hentested to dager etterpå. Når prosjektet er kommet ordentlig i gang så vil Frilager Haugalandet også kunne tilby utkjøring av utstyr til grupper som skoleklasser og andre brukere.

Første prosjekt ut er Olalia og Oppheim.

-Vårt første prosjekt her lokalt er å plassere ut en tilhenger full av ski, staver og skisko i alle størrelser, sier styreleder Per Sigurd Velde. På sikt skal vi kunne tilby et stort og bredt utvalg av friluftsutstyr, men nå er vinteren her og det er derfor en stor glede å kunne starte med å tilby utleie av ski ved ett av regionens viktigste utfartssteder. Normalt så vil utstyret måtte bestilles to dager i forveien, men ettersom det er meld snø på Olalia, så vil vi akkurat denne helgen gjøre ikke bare ett, men to unntak.

For det første så vil man kunne bestille ski direkte på mailadressen haugalandet@frilager.no, og deretter motta en kode for tilgang til skihengeren -  for det andre så vil vi tilby dette gratis så lenge vi har ski, sko og de riktige størrelsene tilgjengelig. Dette gjelder kun akkurat denne søndagen med snø på Olalia forteller Per Sigurd Velde.

Et unikt samarbeid.

Frilager representerer et spennende samarbeid mellom noen av de største ideelle organisasjonene på Haugalandet og det er ifølge styrelederen plass til flere.

-Her er det plass til enda flere organisasjoner, som utstyrsutleiere og viktige samarbeidspartnere. For å få dette til må vi ha så mange som mulig med på laget og ikke minst kommunene og næringslivet, påpeker Velde.

Styret i Frilager Haugalandet består av styreleder, Per Sigurd Velde (Haugesund Turistforening), styremedlem Knut-Arild Sørensen (Friluftsrådet Vest), og styremedlem Wenche Urdal (Haugesund Røde Kors).

Skrevet av Lotte Størksen 9. januar 2021