Eksklusiv hytteutleie fortsetter

Simlebu midten av mars 2021.
Simlebu midten av mars 2021. Foto: Lars Kristian Gjerde

Du kan fortsatt ta med husstanden til hyttene. Leie av hele hytter varer ut mai måned.

Sist oppdatert 9. april 2021.

Publisert 19. mars 2021

I hele vinter har vi av smittevernhensyn leid ut hele hytter til ei gruppe om gangen. Det varer nå ut mai måned. Alle gjester må selvsagt følge de nasjonale og regionale retningslinjene for private sammenkomster. Se regler og mer informasjon lenger nede i artikkelen. Og du, husk Fjellvettreglene også! 

Hvordan sommeren blir, avhenger av smittesituasjonen.

Fastpris per døgn

For fjellhyttene er prisen 1200,- for medlemmer, og 1500,- for ikke-medlemmer pr døgn. Prisen er for hytta, uavhengig av hvor mange dere er i kohorten. 

Bestill oppholdet på forhånd fra hyttas side på ut.no. Her er alle våre hytter

Kontakt oss for bestilling av Nordvikgården etter mai, og for leie av Olalia Fjellstove og Geitungen fyr. 

E-post: haugesund@dnt.no / Tlf. 52 71 53 11

​​​​​​​Flokehyttene er fullbooket hele året. 


REGLER FOR HYTTEBESØK: 

  • Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI samt Regjeringens råd for påsken 2021 og følg disse før du drar på tur!

  • Om du er i karantene eller har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer. Vi minner om at alle våre gjester til en hver tid skal forholde seg til de tiltak som er strengest når det gjelder hjemkommune eller hyttekommune. 

  • Les også Slik blir DNT-påsken


​​​​​​​Selv- og ubetjente hytter:

  • Alle gjester må bestille overnatting på forhånd
  • Av smittevernhensyn er det nå mulig å bestille de fleste  ubetjente og selvbetjente DNT-hytter som én enhet til deg og din gruppe. Du finner mer informasjon på hyttas hjemmeside på UT.no.
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta.
  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet.
  • Du må ta med lakenpose og eget putevar, eller sengetøy. Sjekklister på hytta må følges.
  • Utedo på hyttene kan brukes uten at gjestene bor på hytta, men husk å vaske deg med desinfeksjonsmiddel før og etterpå.
  • Det er ok å kjøpe proviant fra de selvbetjente hyttene, men det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytta å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin.


NB: Ikke dra til en hytte du ikke har booket på forhånd!


SPØRSMÅL OG SVAR

Hva blir annerledes på hyttene?  

Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på hyttene og at ingen ble avvist. Slik blir det ikke under pandemien. Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. For å kunne holde tilbudet vårt åpent er det svært viktig at det er mulig å spore smitte, det betyr at vi må vite hvem som bor hvor, og vi må ha kontroll på hvor mange, derfor er bestilling av plass avgjørende. 

Det er tillatt å bruke toalettet og kjøpe mat fra matvarelagrene på selv- og ubetjente hytter. Korte besøk er altså lov, men man kan ikke tilberede mat, koke vann og tørke klær inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin. 

Er det trygt å bo på DNT-hyttene?  

Med tiltakene vi har iverksatt, så er smittefaren liten. Vi holder åpent med begresning på antall gjester og vurderer tilbudet fortløpende internt og i samråd med smittevernmyndighetene. Hyttene er et fristed for folk som trenger å få lufta hode og kropp i en krevende tid. Vi i DNT ønsker å bidra til dette. Vi mener vi nå gir folk gode naturopplevelser på en forsvarlig måte. 

Hvilke konkrete tiltak innføres? 

Det blir hengt opp informasjon til besøkende på hyttene. På betjente hytter plasseres hånddesinfeksjon ved strategiske punkter som inngangsdører, toaletter, felles spiserom og ved inngangen til tørkerom. Fellestoaletter vaskes hyppig. På selv- og ubetjente hytter vil det til enhver tid være håndsprit tilgjengelig. Besøkende må ha med seg enten lakenpose og putevar, eller sengetøy. 

Hva forventes av gjester på DNT-hyttene?

Sett deg inn i hvilke tiltak som er gjeldende i din hjemkommune samt den kommunen du reiser til.

Bli hjemme dersom du føler deg syk før avreise.

Sørg for god personlig hånd- og hostehygiene. 


Fylles hyttene opp av enkeltpersoner eller bestiller man hele hytta?  

Haugesund Turistforening sine hytter er det kun mulig å booke i sin helhet frem til 2. mai 2021.

Noen selv- og ubetjente hytter vil være mulig å booke i sin helhet, på enkelte større selv- og ubetjente hytter vil det være en hyttevert/smittevernansvarlig og flere personer kan derfor booke opphold samtidig. Dette reguleres av bookingsystemet. De som ikke er i samme reisefølge, må holde 2 meter avstand. På betjente hytter blir det begrenset kapasitet, for å sikre nødvendig avstand mellom gjester. Der deler kun personer fra samme følge rom.  

Hva må jeg ta med utover det jeg vanligvis har i sekken?  

Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og munnbind. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta kun på det du skal ha selv, ikke noe annet.  

Hvordan sikrer dere hygiene på soverom?  

De som har bestilt selv – eller ubetjent hytte må ha med seg enten lakenpose og putevar, eller sengetøy. På mange betjente hytter er det krav om å bruke hytta sitt eget sengetøy, andre ønsker at du har med eget. Hør gjerne med hytta du skal besøke på forhånd. Sørg for god lufting der dette er mulig.

Blir det tilsyn ved hyttene? 

Noen hytter vil ha tilsyn boende på hytta. De vasker mellom besøkene, utover det gjestene vasker selv ved avreise. Andre steder blir tilsyn langt hyppigere enn normalt. Dette for å se at alt er i orden og for å etterfylle det som trengs av utstyr, vaskemiddel osv.  

Hva med sikkerheten til de som kommer sent på kveld? 

Vi tror mange alt har fått med seg at vi stengte ned all vår virksomhet i midten av mars 2020, i likhet med resten av samfunnet. Norges største turportal UT.no har hatt rødvarsel og tydelig signalisert at det er unntakstilstand også i friluftslivet.  Meldingene vi har fått fra turområder og hytter, vitner også om at har vært lite folk ved hyttene våre. Vi vil gjøre det vi kan for å informere i forkant slik at det ikke er tvil om hva som gjelder. De som likevel legger ut på tur uten å bestille plass på hyttene våre, må ta ansvar for å ha med seg telt. 

Hva koster det å bestille en hytte eller en seng? 

Det er opp til hver forening hvordan de prissetter hyttene. Noen har fastpris i denne perioden, mens andre har stykkpris, slik vi kjenner det fra DNTs tradisjonelle tilbud. Sjekk UT.no og søk på den aktuelle hytta for å finne ledig kapasitet og pris.  

Kan jeg bo i telt ved en selvbetjent hytte og bruke do eller hente ut mat fra lageret?  

Det er nå tillatt å bruke toalettet på selv- og ubetjente hytter, og kjøpe mat fra matvarelagrene. Korte besøk er altså lov, men du kan ikke tilberede mat, tørke klær, eller sette deg ned å spise matpakken inne i hytta.

Hva gjør jeg om jeg blir syk på hytta?  

Dersom man er på en betjent hytte, må man melde fra umiddelbart til vertskapet, slik at man isoleres på eget rom for å unngå kontakt med andre. Måltider tilrettelegges på rommet, og fellesrom kan ikke benyttes. Munnbind benyttes hvis det er tilgjengelig og man må forlate rommet.  Dette reduserer faren for å overføre smitte til andre. Vedkommende må reise hjem så fort det lar seg gjøre. Det er ellers oppslag med retningslinjer på hyttene om hva en skal gjøre om en blir syk.

DITT MEDLEMSKAP BETYR MYE

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte og rutetilbudet står der klart til bruk når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet. Det er nok av plass, bare man tør å prøve ut noen nye områder. 

Skrevet av Lotte Størksen 19. mars 2021