Aktivitetstips i påsken

Foto: Marius Dalseg Sætre

Her er tips til påsken for barnefamilien.

Oppdag nye turmål

ut.no ​​​​​​​er det en drøss av turforslag og turmål. Bruk ut.no i nettleseren eller last ned UT-appen, se på kartet eller "I nærheten" og finn din tur!

Turbotur

Barnas Turlag Haugesund har laget turforslag til dere. 12 turmål er merket med Turbo, barnas gode turvenn og maskoten til Barnas Turlag. Premier til barna som går minst halvparten av Turboturene i løpet av sesongen (helt til november).

Les mer og hent registreringsskjema.

Kul Tur

Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller på ei hytte. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrer dere turlengde og får poeng for aktiviteter.

Påskeeggjakt

Lag kart over hagen, parken eller en avgrenset del av skogen der du bor. Kryss av for hvor skatten er på kartet, og start skattejakten!

Gi farge til eggene på primus

Pakk med egg i sekken, (frakt de i selve kartongen så unngår du søl) og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og legg det i vannet. La eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser!

Lag hinderløype

Dette kan du gjøre i skogen, på en strand, i hagen eller i en park. Har du litt plass og ork er dette også fullt mulig å få til inne. Bruk det du har og plassèr det ut formet som en løype. La barna ta seg over, under, rundt eller på frem til de er ved mål eller har tatt en runde. Her kan dere konkurrere på tid, utførelse, ståpå-vilje eller humør.  Eller gå på idealtid! Klarer dere å komme dere gjennom løypa på nøyaktig lik tid som sist?

Regner det?

Ha på regnklær og finn en sølepytt. Resten går av seg selv...

Turbingo

Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har. Hent bingobrett her. Kan også tegne egne bingobrett!

Spis ute

Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet er superenkelt å lage, smaker alltid godt og kan lages i uendelig mange varianter.  Også i påskevariant! Tilsett gurkemeie i deigen. Den klassiske oppskriften finner du her. Er du mer glad i appelsin? Test denne søte oppskriften på grillen.

Har du prøvd den populære varianten av kanelsnurrer? Se oppskrift her.

Hyttetur

Ta med husstanden på hyttetur! Hva med Olalia sikringshytte eller en tur til Utsira og Nordvikgården. Opphold må forhåndsbestilles, og du leier hele hytta.

Olalia sikringshytte.
Olalia sikringshytte. Foto: Line Hårklau