Medlemsrabatt i Åkrafjorden

Nå får du som DNT-medlem rabatt på overnatting og aktiviteter hos Åkrafjorden Nature B&B. Til sommeren vil det bli merket sti til Simlebu derfra. Fin start på Gullruta i Etnefjellene!

Haugesund Turistforening og overnattings- og aktivitetstilbyderen Åkrafjorden Nature Bed & Breakfast har inngått et samarbeid som gir sistnevnte status som privateid DNT-hytte. Dermed får medlemmer i Den Norske Turistforening (DNT) rabatt på overnatting og aktiviteter i Fjæra, på lik linje som på foreningens egne hytter og turtilbud.

Det var under et møte med grunneiere i området, som ble avholdt på nettopp Åkrafjorden Nature B&B, at tanken ble sådd hos styreleder i Haugesund Turistforening, Lars Johann Milje.

- Det er så god atmosfære der. God mat og flotte rom, og ikke minst beliggenheten. Dette er et godt utgangspunkt for en annen inngang til Gullruta vår, sier Milje.

Det tidligere skolebygget i Fjæra, som i 2017 ble overtatt av Robert Stråbø Melkeraaen og Laila Sørhus, har 10 rom med totalt 36 sengeplasser, og tilbyr aktiviteter som blant annet landets kanskje tøffeste Via Ferrata opp Kyrkjeveggen og nyheten juving, hvor man tar seg ned i Smielva på Rullestad.

- Vi ser fram til dette samarbeidet og håper Turistforeningens medlemmer vil benytte dette tilbudet til å få oppleve den flotte naturen vi har i Åkrafjorden, sier Robert S. Melkeraaen.

Via ferrata Kyrkjeveggen

- Beliggenheten til Åkrafjorden Nature Bed & Breakfast er helt ideell som inngang til Etnefjellene og vårt hytte- og rutenett. Særlig for de som kommer langveis fra, er det å begynne eller avslutte turen her helt glimrende, sier Tore Haugen, daglig leder i Haugesund Turistforening.

Gullruta i Etnefjellene går innom seks av Haugesund Turistforening sine hytter, fra Seljestad til Olalia. Nå skal det T-merkes ny trasé fra Fjæra og Rullestadvatnet til hytta Simlebu, som både gir ny inngang til Etnefjellene og en kortere førsteetappe.

- Det er busstopp rett ved om du ønsker å reise kollektivt, eller parkeringsplass for gjester utenfor bygget.

Tore Haugen og Lars Johann Milje i Haugesund Turistforening med Laila Sørhus og Robert S. Melkeraaen hos Åkrafjorden Nature B&B.

Oversikt over hytte- og rutenett i Etne- og Saudafjellene

Skrevet av Lotte Størksen 28. mai 2021