Haugesund Sparebank slår et slag for lokal folkehelse

Daglig leder Tore Haugen i Haugesund Turistforening og adm. banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank.

Haugesund Sparebank har i mange år vært en viktig samarbeidspartner for  Haugesund Turistforening. Samarbeidet gis nå et betydelig løft og det er inngått en ny langsiktig avtale mellom partene.

- Det er svært gledelig at Haugesund Sparebank bidrar med midler til foreningens drift. Denne avtalen gir oss større økonomisk trygghet til å gjennomføre mange av de prosjektene vi planlegger. DNTs landsmøte har nylig vedtatt en bærekraftstrategi som gjelder frem til 2030. Bærekraftige løsninger krever en bærekraftig økonomi. Avtalen med Haugesund Sparebank bidrar til dette, sier Tore Haugen i Haugesund Turistforening.

- Vi har lenge sett viktigheten av det arbeidet Turistforeningen gjør på Haugalandet. Frivilligheten, aktiviteter mot barn og unge, bærekraft og tilrettelegging av friluftsliv i hele regionen. Dette ligger tett opp til bankens kjerneverdier og vi ser at summen av dette arbeidet gjør Haugalandet til et bedre sted å bo, kommenterer Bente Haraldson Syre, administrerende banksjef i Haugesund Sparebank.

Avtalen gir banken status som Friluftspartner (hovedsamarbeidspartner), og gjelder i første omgang for 3 år.

- Turistforeningen formidler fantastiske naturopplevelser, og gir oss inspirasjon til familieaktiviteter og kortreist ferielykke. Vi gleder oss til samarbeidet og alt det spennende vi kan gjøre sammen - da med fokus på folkehelse og bærekraft, sier Kathrine Kittang, Markedssjef i Haugesund Sparebank.

Med dette har Haugesund Turistforeningen to viktige støttespillere på laget, ettersom Haugaland Kraft også har inngått avtale som Friluftspartner.

Skrevet av Lotte Størksen 23. juni 2021