Friluftslivets dag i Djupadalen blir ikke arrangert i år

Natt i naturen 2020.
Natt i naturen 2020. Foto: Marius Dalseg Sætre

Siden 2005 har Haugesund Turistforening, sammen med andre lokale friluftsorganisasjoner, samlet opp mot 4000 mennesker i Djupdalen under Friluftslivets dag, første søndag i september. Med gjeldene smittevernsregler blir aktivitetsdagen dessverre ikke arrangert i Haugesund dette året.

- Det er med tungt hjerte at vi har besluttet å avlyse hele arrangementet i Haugesund. Men med den store folkemengden som normalt samles i Djupadalen, og kravet om kohorter og registrering, får vi ikke gjennomført Friluftslivets dag på en tilfredsstillende måte i år, sier Tore Haugen, daglig leder i Haugesund Turistforening.

- Vi mener suksessen bak Friluftslivets dag er at vi er så mange friluftsorganisasjoner som viser frem friluftstilbudet på Haugalandet, og at barn og voksne går fra aktivitet til aktivitet og får prøvd blant annet klatring, fisking, padling, soppkontroll, orientering, matlaging på bål og mye mer, sier Haugen.

Men kom deg ut

Friluftslivets dag, eller «Kom deg ut-dagen» som den nasjonale turdagen heter, blir likevel markert flere steder i regionen. Kom deg ut-dagen arrangeres i Etne, Sauda, Sveio, Vindafjord og Karmøy, med aktiviteter for hele familien. Informasjon om disse arrangementene kommer i aktivitetsoversikten.

Kickstart turhøsten

4.-12. september er Friluftslivets uke, som Norsk Friluftsliv og norske friluftsorganisasjoner står bak. Uka sparkes i gang med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 4. september. Uka har som mål å få flere ut i naturen.

- Bruk gjerne søndagen som et startskudd for turhøsten, og dra på søndagstur på egenhånd. Vi har flere bøker med turtips i regionen, samt portalen ut.no som også kan vise turforslag i nærheten av der du bor. Finn deg en ny favoritt i nærområdet, oppfordrer lederen i Haugesund Turistforening.

Skrevet av Lotte Størksen 26. august 2021