Jentetur til Haukeliseter med Sauda Turlag

Den årlige jenteturen til Sauda Turlag gjekk av stabelen 24. – 26. september.

Den årlige jenteturen til Sauda Turlag gjekk av stabelen 24. – 26. september, og 20 flotte jenter i alle aldre ble med til Haukeliseter Fjellstue. En av deltakerne kom faktisk helt fra Oslo for å være med på turen, det syns vi var sprekt! På vei over Røldalsfjellet var det fosset og bekker på steder som ikke har sett vann i hele sommer, og vinden pisket godt rundt oss da vi ankom Fjellstua. Heldigvis var vi raskt innlosjert på fine rom med gode senger, og en deilig 3-retters middag ventet snart.


Lørdag morgen våknet vi opp til gråvær, men værmeldingen sa at været skulle bli bedre. Og sannelig, da alle hadde fått spist en god frokost og smurt niste, skinte solen gjennom skyene. Turmålet for dagen var Vesle Nup, 1510 moh.  Turlederne passet på at det ble holdt et fint tempo og tok jevnlige pauser, og etter 6,5 kilometer i fint terreng nådde vi toppen. At dette er et av de mest populære turmålene på Haukeliseter skjønner vi godt, for utsikten på toppen var helt fantastisk! Vel nede igjen var det litt tid for avslapning og en dusj, før vi var klare for nok en 3-retters middag. Maten skuffet ikke denne gangen heller, og det var god stemning rundt bordet.


På søndagen våknet vi til en perfekt høstdag, med et blikkstille Ståvatn og knallblå himmel. Etter frokosten gikk de aller fleste tur rundt Store Venaretjønn, mens de siste tok en rusletur langs Ståvatn på den fine stien fra Fjellstua. Med det vakre høstværet og fargene rundt oss var dette virkelig en verdig avslutning på jenteturen.


Tusen takk til den den kjekke og livlige gjengen som var med på å gjøre dette til en flott tur. Planleggingen av neste års jentetur er allerede i gang – håper vi ses!

Veslenup
Veslenup Foto: Sauda Turlag

Skrevet av Audhild Sannes 30. september 2021