På tur med DNT Fjellsport Haugesund

Det er tid for å planlegge turene i 2021! I hele år har noen fra fjellsportkomiteen vært ute på nye turer. Her henter vi inspirasjon til turplanleggingen, for at turprogrammet skal bli noe for enhver smak.

Tekst og foto: Bendikte S. Baadsvig

Vi har fått satt opp et veldig spennende og variert turprogram og håper at mottakelsen blir like bra som året før. Fjellsportgruppen liker godt å krydre turene våre med litt spenning og at du skal sitte igjen med en god mestringsfølelse.

Hva er Fjellsportgruppen? Det er et spørsmål som vi ofte får. Mange sitter med et inntrykk at det er noe høytsvevende. I grunnen er det turer med en liten ekstra vri og en del telting istedenfor hytter. Vi liker at dere skal komme litt utenfor komfortsonen.

Fjellsportgruppen har nok for øyeblikket sitt hjerte nærmest toppturski. Randonee er stadig i vinden og blir mer populært ute blant folk. Men det kreves at noen har kunnskap på rutevalg og skredkunnskaper. Her har gruppen mange flinke turledere med mye erfaring.

Derfor tilbyr vi toppturskiturer med Fjellsportgruppen for å få flere med på toppturski i trygge rammer. Deltakerne skal renne trygt og godt i løs pudder i strålende sol. Det er den perfekte toppturskidag med denne følelsen!

En nyhet i turprogrammet for 2021 er toppturskihelg med avsluttende hundesledetur. Har du drømt om å kjøre din egen hundeslede i flotte fjellandskap?

Bak spannet, på sleden, er det kun deg selv, dine lojale firbeinte venner og fjellets stillhet og ro - ingenting annet. Det eneste du ser er fjell, det eneste du hører er vinden som suser, din egen pust, sledens knirking og myke, raske poter mot snøen. Da er nok denne turen perfekt for deg.

Liker du å ta bilder når du er på tur? Med kamera eller mobil? Vi har fått med oss en fantastisk hobbyfotograf som skal lære bort de små triks for å få det perfekte blinkskudd. Hva er vel kjekkere enn en stormfull kveld med levende lys, å sitte og kose seg med gode bilder når været er for ille? Bilder er alltid like gøy å se tilbake på. Kanskje får du fylt opp de tomme veggene du kanskje har også?

Tour de Løkjelsvatn: Fjellsport gruppen har laget en liten twist. Her skal du få kjenne det i leggene når man sykler hele stigningen opp til der turen starter til Løkjelsvatnhytta. Men istedenfor gullmedalje får du masse hygge på hytten med god mat og hyggelige folk.

Løkjelsvatnhytta

Vi prøver igjen. I fjor skulle vi utfordre høydeskrekken med fottur til Melderskin med rappellering. Forholdene var ikke med oss på grunn av for mye snø til å gå opp turen på forhånd. Men i år har vi fått med oss to dyktige erfarne turledere fra Stavanger fjellsport som skal samarbeide med oss. Dette gleder vi oss veldig til. Tenk å få kjenne litt på luftig rappellering i trygge hender. Melderskin er en av Kvinnherads mest populære turer, men ikke mange av oss har fått rappellert ned. Kanskje du er en av de heldige?

Dette er noen av turene som kommer på programmet for 2021. Vi håper i år som i fjor at det blir mange påmeldinger. Ikke vær redd for å stå på venteliste. Mye skjer ofte bare uken før. Mist ikke håpet.

Er du nysgjerrig på turene våre og har lyst å bli kjent med Fjellsportkomiteen? Da kan vi glede dere med at programslipp skjer ute i det fri under gapahuken i Djupedalen 25. januar kl. 18. Her spiser vi kveldsmat foran bålet mens flere fra styret forteller om hele programmet for 2021. Meld deg på via haugesund.dnt.no/aktiviteter.

Vi gleder oss til å se akkurat deg!

Takk til våre sponsorer av HT-nytt!

Skrevet av Lotte Størksen 16. desember 2020