VÅRE HYTTER

Haugesund Turistforening har mange hytter på Haugalandet og i Etnefjellene. Nedenfor finner du en oversikt over våre hytter både i fjellet og ved sjøen, samt kart over rutenettet til fjells.

Det skal være trygt å bruke tilbudet vårt. Derfor leier vi nå ut hele hytter, slik at det ikke skal komme andre grupper/kohorter å dele hytta med. Bookingen av hyttene* er nå åpnet ut april måned. Dette er grunnet smittevern, og vi følger Covid-19-situasjonen videre hvordan det blir utover våren. Bestill oppholdet på forhånd fra hyttas side på ut.no.

*Flokehyttene er åpnet for booking ut hele 2021.

For leie av hele Nordvikgården fra april, eller leie av Olalia Fjellstove, kontakt oss:

E-post: haugesund@dnt.no / Tlf. 52 71 53 11

FJELLHYTTER

Simlebu er koselige hytter som ligger fint til i terrenget og byr på god utsikt over et storslagent landskap. Begge hyttene har til sammen 36 senger.

Se kart og mer informasjon på Ut.no

Sandvasshytta er romslig og flott, og ligger idyllisk til ved Sandvatnet med tilgang til båt og gratis fiske. Hovedhytta har til sammen 48 senger, sikringshytta har 12 sengeplasser.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Blomstølen er et idyllisk hyttetun, som består av tre hytter. "Gamlestølen" er tilrettelagt for hund. Blomstølen er mye brukt av barnefamilier.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Storavassbu ligger ved Storavatnet, og den enkleste tilkomsten er fra Saudasjøen. Hovedhytta ble renovert sommeren 2017, og sikringshytta ble bygget samme år. Tilsammen 34 sengeplasser.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Løkjelsvatnhytta ligger flott til mellom vann, grastuster og svaberg. Det er en dramatisk natur i dette området, men likevel lett tilgjengelig for barnefamilier.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Olalia Fjellstove er Haugesund Turistforenings største hytte med 50 sengeplasser og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Sikringshytta med 30 sengeplasser er åpen hele året.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Det er Sauda Turlag som driver hytta, som de leier av Elkem Saudafaldene. Hytta ligger i et området med mye snø og er et flott utgangspunkt for toppturer om våren.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Sauabrehytta ligger flott til med en fantastisk utsikt over sørenden av Folgefonna og er et ideelt utgangspunkt for bre- og toppturer.

KYST

Flokehyttene på Ryvarden åpnet 16. oktober 2020. Fem hytter i havgapet.

VILLA VIBRANDSØY

Haugesund Turistforening bygger DNTs mest bynære turistforeningshytte på vakre Vibrandsøy.

Nordvikgården på Utsira ble åpnet i 2009. 43 sengeplasser, og er en populær hytte kun en 75 minutters båttur fra Haugesund.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Betongfyret med de buede takene. Geitungen fyr ble automatisert og avfolket i 1994 og er nå fredet etter lov om kulturminner.

PLANLEGGINGSKART ETNE-OG SAUDAFJELLENE