Høstferietur

5. oktober kl. 09:30
Haugesund Turistforening, DNT ung Haugesund

DNT ung Haugesund starter høstferien med tur i Etnefjellene. En veldig fin og sosial tur i flott terreng. Vi går innom hyttene Simelbu, Sandvasshytta og Blomstølen. Har du lyst å oppleve høstfjellet på sitt flotteste sammen med andre turglade mennesker, må du melde deg på denne!

Dette er en tradisjonsrik tur ,og en glimrende mulighet til å gå Etnefjellene på langs med gode venner. Vi  satser på strålende vær og meget god stemning på turen.

Turplan:

Lørdag tar vi Haukeliekspressen fra Haugesund kl 09.30. Vi går av på Rullestad og går opp til Simlebu. Her fyrer vi i ovnen, lager mat og koser oss resten av kvelden.

Søndag rydder og vasker vi oss ut av hytta og går videre til Sandvasshytta. Dette er turens lengste tur, så vi regner med å bruke hele dagen. Smører og pakker med oss god niste i sekken, og tar gode pauser i forhåpentligvis flott vær. Når vi kommer frem til hytta, lager vi oss middag og slapper av.

Mandag starter likt som søndag med å rydde oss ut av hytten. I dag blir en rolig og kort tur til Blomstølen. Vi bruker denne dagen til å kose oss og hente nye krefter etter gårsdagen.

Tirsdag rydder vi ut og legger i vei ned til Kyrping. En litt lang tur, men stort sett i nedoverbakke og flott utsikt. Vi legger opp til å rekke Haukeliekspressen som går fra Kyrping Bensin kl 16.55. Om noen skulle være slitne og vi bruker lengre tid enn tenkt, går det en buss kl 20.45 også.

Nivå: Litt turerfaring er anbefalt på denne turen. Turen går over flere dager og et par litt lange etapper gjør at det kan bli langt uten trening og erfaring. Men etappene er ikke lengre enn at vi klarer det fint.

Alder: 13-26 år

Pris: Medlem 1000 / ikke-medlem 1250 ,-

Prisen inkluderer overnattinger, felles måltider på hyttene og turledelse. Bussbillett til Haukeliekspressen kjøper deltaker utenom. Det er billigst og bestille på nett på forhånd. Husk å velg ungdomsbillett for de som har rett til det.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

• Jakob Hustoft
  • Harald Bø