Dalvanuten - Robinløypa (320)

Fellestur

Dato
15. april kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Arrangører
Haugesund Turistforening, Seniorgruppa Haugesund
Turkode
320

AVLYST!

Start fra Flotmyr klokka 09. Vi kjører mot Nedstrand på riksvei 515. Vi tar av til venstre før bebyggelsen ved skilt til Gurigjerde. Her kjører vi et par kilometer på en heller trang og svingete bygdevei.

Fra parkeringa vandrer vi noen hundre meter gardsvei til gult hus oppi skogkanten. Ved skiltet «Til fjells» går vi gjennom porten i steingarden. Vi trasker en steinete traktorvei ca 20 minutter til neste steingard. Her tar Robin-løypa av til høyre. Først opp en bjørkekledd kolle, ned på andre siden og over ei myr til ei lita elv, og så begynner stigningen. God og tydelig sti, men det er bratt mellom avsatsene. Disse gir oss heldigvis kjærkommen avlastning for pusten under hele oppstigningen! Men vi tar det med ro. Vel oppe får vi et mektig utsyn over Ryfylke, og over Nedstrandsfjella : Skrubburdnuten, Rossafjellet og Stølanuten. De ligger i en halv-krans nord og vestover. Mellom nutene er det god umerket sti. Den får vi imidlertid ta en annen gang.

 

Etter god pause på toppen, går vi nordover ned til Djupadalen, svinger vest og sørlig retning i småkupert terreng til Badnavatnet. Herfra ned en pukket vei, over noen svaberg før den går over til den steinete traktorveien vi kom opp i starten.

 

Fire til fem timers gange. Gode sko er nødvendig. Ikke så mange bløte partier i løypa, men de finnes!

 

Kart over Tysvær.

Turledere Tone Helene Kveinen 936 78 823 og Eldbjørg Nedland 481 51 123