FOLGEFONNTUREN (014)

9. mai kl. 08:00
10. mai
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Bretur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur, Skitur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Skitur
Folgefonna (se kart)

Folgefonna ligger hvit og flott mellom Hardangerfjorden og Sørfjorden. Midt i blomstringen tar vi turen fra Hardangerfjorden, opp den nydelige Keiserstien til overnatting på Fonnabu. Dagen etter går turen over Folgefonna til Vintertun.

Det settes opp buss fra Flotmyr i Haugesund lørdag kl. 08.00 via Odda til Sunndal ved Mauranger. Turen starter til fots (7 moh.), opp Keiser Wilhelms ridesti til Breidablikk (1300 moh.), hvor vi tar på oss skiene. Vi går videre til Fonnabu (1449 moh.) for overnatting.

Blir det fint vær, står vi tidlig opp og får med oss soloppgangen på Folgefonna. Vi vil da, etter frokost, gå videre til Fonnas høyeste punkt (1661 moh). Videre ned til Vintertun. Blir ikke været bra, krysser vi Fonna mot øst og kommer ned til Tokheim i Odda. Her er bratt nedkjøring.

Nede ved veien plukker bussen oss opp og kjører oss tilbake til Haugesund.

Husk å ta med nok brødmat/nistemat til over ett døgn, og lakenpose til å sove i. Det er stor stigning på turen som derfor må anses som fysisk krevende. Det stilles også krav om fjellski og brukbare skiferdigheter. Turlederne vil invitere til orienteringsmøte på HT- huset noen dager før turen.

Krav til deltakerne:
Deltagerne må ha fjellski, skifeller (langfeller) og må kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 1500kr/ 2000kr

Prisen dekker:
Turledelse, overnatting, felles middag, buss og administrasjon.

Ole Schiefloe 95 93 86 61, Ivan Hauge og Inger Åmodt.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

FOLGEFONNTUREN (014)

INNTIL VIDERE ER PÅMELDINGEN PÅ DENNE TUREN STOPPET, INNTIL MER ER AVKLART ANG KORONASITUASJONEN. Folgefonna ligger hvit og flott mellom Hardangerfjorden og Sørfjorden. Midt i blomstringen tar vi turen fra ...

• Inger Åmodt
  • Ole Schiefloe