ULVANOSI (069)

Fellestur, Fottur, Topptur, Utsikt
Sunnhordland, Vestlandet

1248 m. opp i Kvinnherad

Fra Flotmyr kl. 08.15 til kaien i Skånevik der vi tar ferje til Utåker. Vi kjører opp til skisenteret i Tveitedalen hvor vi setter bilene. Første etappe av turen går på skogsvei og sti oppover til Dyrrindo. Her er det tid for en rast og man kan nyte en praktfull utsikt over fjordbassenget mellom Utåker – Skånevik. Turen følger merket sti oppover Låganåso videre opp på Høganåso, der stien følger kanten mot Matrefjorden. I godt vær gir dette partiet utsyn og opplevelser man husker! Turen videre mot toppen går i et terreng med mye stein, men det er fort glemt når man kan nyte utsikten fra toppen. Dette er en noe krevende tur, men har vi været med oss, så får vi en fantastisk opplevelse i 1248 meters høyde. Ta gjerne med litt varmt tøy. Ca. 5–6 timers tur + ferjeturen.

Kart: Folgefonna Nasjonalpark.

Turledere: Lars Kristian Gjerde (944 87 843) og Martha Kristiansen

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle bomavgift som deles på alle.

Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

• Lars Kristian Gjerde
  • Martha Kristiansen