Topptur ski i Rosendalsalpene (200)

20. mars kl. 08:00
22. mars
Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Topptur, Brattskikjøring
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Folgefonna (se kart)
Dette arrangementet er over!

AVLYST!

Fjellområdene vest for Folgefonna og spesielt ved Rosendal, gir mange flotte muligheter for skikjøring. Her kan vi selv  velge  hvor bratt  den enkelte velger å  kjøre. Flott utsikt til fjord og fjell gir en fantastisk ramme for helgen. Håper på glimrende vær i pudderføre og strålende sol . Ruten bestemmes litt avhengig av  vær og føre.

Vi bruker området ved Bjørndastind, Omnatind, Melderskin som utgangspunkt.

Basecamp blir ved Myrdalen eller Dimmelsvik.

For å komme heilt fram til base camp på grusveg, må ein leiga nøkkel til grind nede i Rosendal. Dette ordnes av turleder. For å unngå mye kjøring fra base camp til grind og kaos i parkering må deltakerene ta kontakt i forkant og avtala ca tid for oppmøte og om de har egne bil eller kjøre med andre. Blir det base camp ved Dimmelsvik møtes alle opp der på egen hånd. Veldig enkel tilkomst å kan parkere rett ved base camp.

Det blir  organisert noe felles grilling. Hver  enkelt må ta med det som trengs for overnatting i telt og topptur på ski.  Pluss mat til hele helgen.

Toppturguide: Jan Seemann

Krav til deltakerne:
Deltakerne må ha gode kunnskaper med å stå på ski/brett i bratt terreng. Alle må ha med *Skredsøker *Spade *Søkestang *Hjelm *Briller  (VIKTIG på alle toppturer i eksponerte områder). Nedre aldersgrense: 18 år.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: 200 kr/ 350 kr

Prisen dekker:
Turledelse og administrasjon.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Bendikte Street tlf. 975 37 779 og Kjetil Kvåle

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Topptur ski i Rosendalsalpene (200)

AVLYST! Fjellområdene vest for Folgefonna og spesielt ved Rosendal, gir mange flotte muligheter for skikjøring. Her kan vi selv  velge  hvor bratt  den enkelte velger å  kjøre. Flott utsikt til ...

• Aslaug Bendikte Street
  • Kjetil Kvåle