SIGGJO (062)

Fellestur, Fottur, Utsikt
Haugesund Turistforening, Bømlo Turlag
Sunnhordland (se kart)

Vi kjører fra Flotmyr kl. 09.00 i egne biler.

Fra parkeringsplassen følger vi gardsvegen et kort stykke. Stien går først gjennom furuskog, og ved ca 250 m er vi over tregrensa. Det er noen bløte partier så godt fottøy anbefales. Underveis vil vi passere ryholittbruddet fra steinalderen, der de tok stein til pilspisser og lignende. Stien er stort sett tydelig, men noen steder vanskelig å se.

Fra toppen på 474 m.o.h. ser vi langt til havs. Mot øst kan vi på klare dager se Folgefonna. Stokksundet ligger under oss mot øst.

Returen tas over nordre toppen på Siggjo, og så følger vi 7 Fjells traseen (merket sti) tilbake til bilen i Åreiddalen.

Gangtid: ca 4 timer t/r + kjøretid fra Haugesund

Kart: Turkart Bømlo

Turledere: Fra Bømlo: Nils Magne Helle (91 55 15 22) og fra Haugesund: Arne Rossebø (90 18 11 05)

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle bomavgift som deles på alle.

Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

SIGGJO (062)

Vi kjører fra Flotmyr kl. 09.00 i egne biler. Vi kjører til parkeringsplassen ved Åreid på vestsiden av Siggjo hvor vi møter Bømlo Turlag ca 10.15. Fra parkeringsplassen følger vi gardsvegen ...

• Arne Rossebø
  • Nils Magne Helle