Topptur Ulvanosi (202)

Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Folgefonna (se kart)

AVLYST!

Det blir avreise 08:20 fra Flotmyr og vi kjører i felles biler til Skånevik. Her tar vi ferjen over til Utåker. Videre kjører vi noen km til Tveitadalen hvor turen starter.

Første del av turen må vi gå til fots med skiene på sekken, avhengig snøforhold. Ved det gamle stølshuset på Dyrrindo komme en over skoggrensen, og kan nyte utsikten over Tveitadalen og Skåneviksfjorden. Etter en pause i stølsveggen, begynner vi på den bratte lia opp bak stølen, før det blir litt slakere mot toppen. Vi regner med å bruke ca 4 timer opp og ca 1000 høydemeter.

Ulvanosi er en av de fineste toppene i Kvinnherad med et fantastisk utsyn mot havet i vest, Hardangerfjorden i nord, Folgefonna i øst og Haugalandet i sør. Turen passer best for fjellski. Men en kan også velge å gå på randonee/telemark ski.

Krav til deltakerne:
Deltagerne må ha fjellski, skifeller (langfeller) og må kunne ferdes på ski med ryggsekk. Valgfritt med randonee/telemark ski.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Inger Åmodt tlf 412 46 058, Thor Atle  Torgersen og Torgeir Haugsdal.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i Ht-butikken på Bytunet.

Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Topptur Ulvanosi (202)

AVLYST! Lørdag 25. april arrangerer Fjellsport gruppen til Haugesund Dnt skitur til Ulvanosi (1248 moh). Det blir avreise 08:20 fra Flotmyr og vi kjører i felles biler til Skånevik. Her tar vi ...

• Thor Atle Torgersen
  • Torgeir Haugsdal