Topptur til Sauda (212)

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Telt, Fjell, Topptur, Bål, Randonee
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Dette arrangementet er over!

AVLYST!

Topptur Sauda med teltovernatting.

Denne helgen skal vi samle høydemeter på toppturski. Vi kjører til Sauda i privatbiler på lørdags morgen og velger oss en topptur ut fra vær og snøforhold. Det blir overnatting i telt til søndag og deltagere må selv holde telt og utstyr. Vi setter opp basecamp etter tur på lørdag og planlegger søndagens tur rundt bålet på lørdagskvelden. På turene legger vi opp til noenlunde rolig tempo, men du må tåle 1000+ høydemeter per dag og være noenlunde stødig på ski. Vi håper selvfølgelig på finvær, men setter også ut på tur om det skulle ikke være det.

Oppmøtested: Flotmyr Oppmøtetidspunkt: Lørdag 08:00 Avreise: 08:15

Transportmiddel: Privatbiler

Turbeskrivelse:

Lørdag: Vi bestemmer hvilke topp vi går på når det nærmer seg og vi har fått info om vær og snøforhold.

Søndag: Vi planlegger i felleskap hvilke topp vi skal gå på lørdagskvelden.

Mat: Alle tar med mat til seg selv for hele helgen. Maten tilberedes i fellesskap. Alle har ansvar for å ta med egen frokost, lunsj, middag og snacks for begge dager. Husk godt med drikke, gjerne varm drikke.

Hjemreise: Tilbake i Haugesund søndag kveld.

Priser: 200 kr medlem/ 350 kr ikke medlem.

Turledere: Benedikte Street, Torgeir Haugsdal

Lokal kjentmann: Nils Hoftun

Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken for å kunne delta på denne turen med teltovernatting. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.

I tillegg må du ha:

- Topptur ski (randonee, telemark) og feller, støvler og staver

- Skredutstyr (sender/mottaker, søkestand og spade) – kan leies fra DNT

- Hjelm

- God turbekledning for vinterfjellet:

- Ryggsekk med plass til eget utstyr og gjerne litt ekstra plass til felles sikkerhetsutstyr

- Helårstelt

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

• Torgeir Haugsdal
  • Aslaug Bendikte Street