Breheimen telt og ski (058)

Fellestur

Fra dato
20. mai kl. 08:00
Til dato
23. mai
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
Haugesund Turistforening
Turkode
058

 

INNTIL VIDERE ER PÅMELDINGEN PÅ DENNE TUREN STOPPET, INNTIL MER ER AVKLART ANG KORONASITUASJONEN.

 

 

GJENNOM HJERTET AV BREHEIMEN NASJONALPARK - OVER SPØRTEGGBREEN OG VANGSEN

Vil du oppleve en skitur i et spennende og vakkert turterreng, i et område som ikke er så mye brukt av andre. Da er dette turen for deg.

Det blir oppmøte i Vigdalen på ettermiddagen onsdag 20. mai, en sidedal til Jostedalen. Der venter maxitaxi som kjører oss til Myri. Her slå vi opp telt. Neste dag starter vi tidlig oppover mot Holmavatnet. Turen videre går i Martadalen, til Rausdalen. Arntzbu ligger her. Vi overnatter i hytta denne natten. Neste dag går vi via toppen over Spørteggbreen. Her slår vi leir på sørste enden av breen. Det blir enten kveldstur eller morgentur til toppen Vangsen på 1757 moh. Det sies at skal du kunne kalle deg "ekte Jostedøl" må du ha besøkt Vangsen - toppen som byr på en fantastisk utsikt mot Josten i vest og Hurrungane i øst!    
Siste dag går turen fra teltplassen på Spørteggbreen via Fantelibotn til Vigdalen der vi har parkert bilene. Turen avsluttes lørdag 23. mai. 

Turen er tildels krevende, og deltakerne må være i bra form og ha noe vintererfaring. Med oss har vi turleder og kjentmann Johnny Flaten. Han kjenner området godt, og har bred erfaring både som fjellfører og jobber som lærer på friluftslinjen på Sogndal folkehøgskule. 

Det vil bli sendt ut pakkeliste og mer detaljert beskrivelse av turruten i forkant.

Det vil bli tatt forbehold om vær og skiforhold. Turen kan bli endret på kort varsel. Sikkerheten blir satt høyt, og om det viser seg at utvalgt område ikke er sikkert nok må turruten endres.

Maks 15 deltakere

Pris: Medlem: kr 2 200,- Ikke medlem: kr 2 600,-
Inkluderer taxi, fjellfører/kjentmann, turledelse og administrasjon.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Johnny Flaten
  • Audhild Sannes