Nærturlederkurs

13. mars kl. 10:00 - 13:00
Kurs, Turlederkurs, Aktivitetslederkurs

Har du lyst til å bli nærturleder? Eller har du allerede bidratt på turer og arrangementer, men ønsker mer kjennskap til nærturlederrollen?

Haugesund Turistforening ønsker å invitere flere med ut på tur i nærmiljøet og å legge til rette for et enkelt friluftsliv der folk bor. For å kunne tilby flere lokale aktiviteter og turer er vi avhengig av flere frivillige. De frivillige er selve motoren i HTs tilbud. For å sikre god kvalitet på våre turer og aktiviteter i nærmiljøet har vi derfor utviklet et intensivt kurs som gir en grunnleggende innføring i de viktigste elementene i nærturledelse. Nærturlederkurset må anses som en introduksjon til turlederrollen og vil i kombinasjon med kurs i kart og kompass og førstehjelp gi en god plattform for å lede turer i nærmiljøet.

Hva er en nærturleder?
En nærturleder har som oppgave å ta med folk ut på tur i nærmiljø der han eller hun allerede er lokalkjent. Nærturlederen leder gruppa gjennom hele turen, og har et spesielt ansvar for å skape trivsel og et inkluderende turmiljø. Ved behov går nærturlederen opp turen på forhånd.

Hva er en nærtur?
Nærtur er turer i naturpregede områder som er lett tilgjengelige og i nærheten av der folk bor og oppholder seg.

Målgruppe
Kurset egner seg for folk som allerede bidrar noe i forenings lokale aktivitetstilbud eller som lurer på om de skal engasjere seg.
Vi anbefaler alle våre frivillige til å ta DNT ambassadørkurs. I tillegg anbefales det at alle som praktiserer som nærturleder har deltatt på grunnkurs førstehjelp siste fem årene.

Målsetting med kurset
Etter endt kurs skal deltakerne ha kunnskap om og innsikt i nærturlederens ansvar og oppgaver. Dette innebærer kjennskap til hvordan planlegge kortere turer og aktiviteter i nærområdet, grunnleggende kunnskap om utstyr og bekledning for turer i nærområdet og kjennskap til det å være turleder med vekt på organisering og sosialt miljø.

Opptakskrav:

Fullført ambassadørkurs og medlem i DNT. Hovedmålgruppen for kurset er personer som allerede er aktive i DNT/ Barnas Turlag, evt. personer som ønsker å bidra fremover.

Kurset er gratis.

Tidspunkt: Kl. 10.00- 13.00.

Oppmøte: Friluftshuset i Djupadalen

Adkomst:

Bil: Kjør til parkeringsplassen ved Eivindsvatnet. Følg grusvegen til enden på Eivindsvatnet. Der følger du vegen opp til venstre, til du kommer til Friluftshuset og Gapahuken. Det tar ca 10 å gå fra parkeringsplassen.

Det er også busstopp ved parkeringsplassen

Ha med:

• Klær til å bevege deg og være ute i (hele kurset foregår utendørs)
  • Matpakke og drikkeflaske
  • Notatbok

Anbefalt litteratur: Kan kjøpes på HT-huset eller etter endt kurs.

• Lek og lær, aktivitetsbok fra DNT
  • Turlederhåndboka

DNTs turlederutdanning

Vi oppfordrer alle til å ta «Grunnleggende Turlederkurs» for en bredere kompetanse innen turledelse.