Hundesledetur i Arabygdi med topptur på Haukeli

27. mars
Fellestur, Skitur, Randoo, Fjelltelt, Aktivitet Skitur, Husky
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Telemark - Lifjell (se kart)

Hundekjøring er drømmen om ekte villmarksopplevelse. Bak spannet, på sleden, er det kun deg selv, dine lojale firbeinte venner og fjellets stillhet og ro - ingenting annet. Det eneste du ser er fjell, det eneste du hører er vinden som suser, din egen pust, sledens knirking og myke, raske poter mot snøen.

Dette kombinert med en flott topptur på søndagen. Toppen bestemmes etter vær og snøforhold i Haukeliområdet.

Deltagere må være i god fysisk form og tåle å gå 1000+ høydemeter med topptur utstyr.

En må ha gode skiferdigheter og takle utfordrende snøforhold og bratt terreng.

Oppmøte lørdagsmorgen kl. 09.00 på Haukeli Husky, Arabygdvegen 800, 3864 Rauland

Halvdagstur med ivrige Alaskahuskyer gjennom flott natur.
Lær hvordan du håndterer og styrer din egen slede, kort tid etter suser du lydløst inn i villmarka!
Turen går i lett kupert fjellterreng i et vakkert naturområde. Det blir en stopp i lavvo inne på fjellet, der er det tid til ekstra kos med hundene og dere får servert varm suppe, kaffe,te og kakao.

Du trenger ikke erfaring med hundekjøring for å være med på denne turen. Du må være i god fysisk form for å kjøre hundespann. Her får dere låne varme klær som trengs ekstra for turen.

På kvelden blir det lagt opp til teltovernatting, bål og kos i basecamp i nærheten av Haukelisæter.

Nærmere info blir sendt på mail når turen nærmer seg.

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding. audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Pakkeliste:
Hver enkelt må ha med seg det som trengs for overnatting i telt og topptur på ski. Pluss mat for hele
helgen.
Deltakerne må ha med seg:
- skredsøker
- spade
- søkestang
- hjelm
- briller
- ved
- pulk kan være en fordel her

Link under for pakkeliste for vinterturer

Turledere: Bendikte Street tlf.: 97537779
Inger Åmodt tlf.: 4124605

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Følg oss på Facebook Haugesund Fjellsport

Hundesledetur i Arabygdi med topptur på Haukeli