Byggestart for Flokehyttene

Karl Andreas Knutsen (styreleder, Haugesund Turistforening), Rolf Svendsen (prosjektleder, Haugesund Turistforening) og Svein Aase (byggeleder) var til stede for byggestart av Flokehyttene ved Ryvarden Kulturfyr 15. januar.

Onsdag 15. januar gikk Haugesund Turistforening i gang med grunnarbeid og starten på Flokehyttene ved Ryvarden Kulturfyr. Går alt etter planen, står 5 unike turistforeningshytter klar til gjester allerede til høsten.

Følg Flokehyttene på Facebook ​​​​​​​for oppdateringer!

- Nå blir Flokehyttene, som vi har jobbet med i så mange år, til en realitet, sier prosjektleder, Rolf Svendsen i Haugesund Turistforening.

- Første spade er satt i jorda, anleggsbrakken er på plass og vi holder på å sette opp anleggsstrøm. Rundt månedsskiftet januar/februar er det planlagt den forsiktige boringen av fundamenter.

Haugesund Turistforening skal bygge 5 DNT-hytter på bergene ved Ryvarden Kulturfyr. Hyttene skal være av enkel standard, med et lite kjøkken og vedovn, innlagt vann og toalett. En av hyttene skal være tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Innen utgangen av 2020 skal turistforeningshyttene stå klar til å ta imot gjester med over 30 overnattingsplasser og spektakulære utsikter til havs fra over 4 meter vide panoramavinduer.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen.

Illustrasjoner: Holon Arkitektur

Styreleder i Haugesund Turistforening, Karl Andreas Knutsen, er fornøyd med framgangen og støtten til prosjektet.

- Prosjektgruppen for Flokehyttene består av både frivillige og ansatte, i tillegg til entreprenører, og alle har jobbet på spreng for å få til byggestart så tidlig som mulig i 2020.

- Vi har også fått fantastisk økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen SR-Bank, Sveio Kommune, og tidligere Hordaland Fylkeskommune, i tillegg til en generøs privat giver. Vi merker at det er mye begeistring for prosjektet her hjemme og nasjonalt, og dette motiveres alle som er involvert, sier styrelederen.

Frivillig byggeleder og frilufts-entusiast, Svein Aase, beskriver Flokehyttene som et utfordrende og givende drømmeprosjekt.

- Det er ingenting standard når det gjelder Flokehyttene. Vi bygger et unikt anlegg som skal gi unike friluftsopplevelser i framtiden. Men først skal vi sikre at hver detalj er på plass, tidsplanen og budsjett er holdt, og at dette unike kystterrenget er tatt godt vare på underveis.

Illustrasjon: Holon Arkitektur

Skrevet av Lotte Størksen 17. januar 2020