Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tips til vinterferien

Er du hjemme i vinterferien, og usikker på hva du skal finne på? Her er noen forslag!

Ski- og hyttetur

Snøen kom i tide til vinterferien, og det er skiføre på Olalia (oppdatert 25. februar). Olalia Fjellstove holder åpent hele uka. Rom og senger kan forhåndsbookes, eller bare møt opp så tar hytttevertene i mot deg. Lite som slår hyttetur i helger og ferier!

Kaféen er åpen hver dag fra 11-16, søndager til 15.  Er du usikker om du skal ta ski eller gode sko, kan du sjekke webkameraene Friluftsrådet Vest har satt opp på Oppheim og Fjellstøl.

Hyttene på Olalia, i vinterdrakt.

Spis ute

Hvorfor ikke ta søndags-, mandags- eller lørdagsmiddagen i det fri? Det blir letter å få til en tur når man kombinerer det med middag. Inviter med deg familie og venner på en skikkelig vinterpiknik. Sats på enkle retter for bål eller stormkjøkken. Eller enda enklere; varm maten hjemme og ha middagen klarpå en mattermos. Pølser og pinnebrød er alltid populært blant barna. Supper og gryteretter egner seg også for middag ute.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Grill søte pinnebrød

Tradisjonelle pinnebrød er vel og bra, men du kan tilsette ganske så mye snacks i deigen også. Hva med urter, sjokolade ellernøtter? Vi lover deg at du blir populært rundt bålet om du kan by på varme pinnebrød med smeltet sjokolade. Husk å rotere pinnen med deigne hele tiden, så varmen blir jevnt fordelt.

Dra på nærtur

Inviter venner, familie, barnebarn, naboer eller bekjente på en tur i nærmiljøet. Gå et sted du er kjent, eller utforsk et nytt sted på kartet, f.eks på UT.no. Bruk stedsfunksjonen "I nærheten av meg" og søk etter nye turløyper. Ta med mat og drikke.

Tjelltjørn
Tjelltjørn Foto: Geir Kvassheim

Bli med Barnas Turlag på tur

Barnas Turlag Tysvær arrangerer tur til Helgelandsfjellet lørdag 29. februar.

Ta en #nattinaturen

Overnatting i telt er spennende, spesielt når mørket faller på. Pass på å ha varme klær og lue, og ikke fryd før du legger deg i soveposen. Litt fysisk lek før leggetid gir varme i kroppen. Ekstra lyskilde er også viktig - hodelykt, lommelykt, lys fra mobilen - bruk det du har.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Kryss en ny hytte av lista

Ta med venner, kjæreste eller familie. Her får du koblet ut med fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV. Spill spill eller les en god bok!

GOD TUR!

Vi vil gjerne se bilder fra opplevelsene på Instagram #haugesundturistforening eller nevn oss @haugesundturistforening.

Skrevet av Lotte Størksen 25. februar 2020